h

SP DEN BOSCH IN GESPREK OVER INFLATIE IN DE KRUISKAMP

28 juli 2022

SP DEN BOSCH IN GESPREK OVER INFLATIE IN DE KRUISKAMP

Foto: SP

Woensdag avond ging SP Den Bosch aan de deur in de Bossche buurt de Kruiskamp in gesprek met inwoners over de hoge prijsstijgingen. Inwoners vertelden dat zij steeds minder kunnen betalen.

Bij een bewoonster verdubbelde het energie voorschot van ruim 200 euro naar meer dan 400 euro.

Een vrouw vertelde dat ze de vaatwasser die kapot was dan maar niet meer ging vervangen.

Een oudere vrouw hoopte dat ze in de toekomst nog wel auto kon rijden want ze is alleen en slecht ter been waardoor ze haar auto hard nodig heeft.

Een man vertelde dat hij mensen kent die naar en voor hun werk veel moeten rijden en niet meer genoeg aan de kilometervergoeding hebben.

Daarnaast wilde men ook wel andere verhalen kwijt zoals een jonge man die een salaris verhoging zag verdampen omdat hij daardoor minder huurtoeslag krijgt.

Een vrouw die nadat haar inwonende kinderen gingen werken werd ineens verrast door het moeten terugbetalen van de huurtoeslag. Zij begrijpt dat wel maar werd er wel door overvallen.

Een ouder echtpaar dat al lang bij de woonservice ingeschreven staat wil gelijkvloers gaan wonen, en dus doorstromen, omdat de vrouw copd heeft en moeilijk trap kan lopen. Echter zonder urgentie hebben zij nog niets gevonden waarvoor zij in aanmerking komen, maar deze urgentie word niet gegeven.

Ook was er een verhaal over de groeiende parkeerdruk. Er komen meer auto's ondermeer door meer tweeverdieners, kinderen die langer thuis blijven omdat ze geen huis kunnen krijgen en werkbusjes die mensen thuis parkeren. 

De SP krijgt vaak verhalen over schimmelwoningen die door de eigenaar niet aangepakt worden. Dit keer was er een verhaal over schimmeldouches bij de voetbalvereniging CHC waar de gemeente niets aan doet.

Deze verhalen geven aan dat mensen in deze tijden het niet altijd gemakkelijk hebben. Daarom is de SP een landelijk koopkracht campagne begonnen. Uw steun is van belang om een duidelijke boodschap af te geven dat er ingegrepen dient worden.

Lees meer hierover op: kostenomlaag.sp.nl/

Reactie toevoegen

U bent hier