h

SP Den Bosch slaat alarm voor het klimaat!

22 maart 2021

SP Den Bosch slaat alarm voor het klimaat!

Foto: SP Den Bosch

Op zondag 14 maart 2021 deed de SP mee aan de landelijke actie Klimaatalarm. In meer dan 40 steden in heel Nederland demonstreerden mensen voor een groen en eerlijk klimaatbeleid. Ook de Bossche SP sloot aan en stond zondagmiddag op de pettelaarse schans actie te voeren.

De leden van de SP waren gehuld in hun bekende rode jassen en voorzien van spandoeken waarop stond: ‘Voor een eerlijk klimaatbeleid.’ Ook waren er handschoenen mee waar het logo van Shell in een middelvinger was verwerkt: ‘Fuck Shell.’ Hieruit is het unieke standpunt van de SP over klimaat af te leiden: klimaatrechtvaardigheid.

Foto: SP

Een beter klimaat begint namelijk niet bij jezelf. Een beter klimaat begint bij multnationals, zoals Shell. Wereldwijd zijn er honderd bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de helft van de totale CO2 uitstoot. Maar in plaats van die bedrijven belasten om geld te kunnen investeren in de klimaatmaatregelen, worden die bedrijven ontzien. De kosten worden verhaald op de gewone man en vrouw, die steeds vaker in ‘energiearmoede’ leeft. De opbrengsten van bijvoorbeeld windmolenparken verdwijnen in de zakken van investeerders. We hebben dus te maken met een systeem van publieke lasten en private lusten.

Dat is voor de SP onacceptabel. Wij strijden voor klimaatplannen waarbij de energieopbrengst weer in publieke handen komt. Het geld dat daarmee wordt verdiend, kan worden geïnvesteerd in het leggen van zonnepanelen en het isoleren van sociale huurwoningen. Zo kunnen we klimaatplannen ook aanwenden voor het verlagen van de energierekening en het verbeteren van de woningen.

De SP is de enige partij die oog heeft voor het klimaat én het verdelingsvraagstuk wat daarbij komt kijken. Met die boodschap stonden wij ook op de klimaatdemonstratie.

Foto: SP Den Bosch

Reactie toevoegen

U bent hier