h

SP wil geen extra kostenpost voor Bosschenaren: ‘Partijen moeten zelf hun posters plakken’

19 januari 2021

SP wil geen extra kostenpost voor Bosschenaren: ‘Partijen moeten zelf hun posters plakken’

Foto: SP Den Bosch

Deze maand beslist de gemeenteraad van Den Bosch welke verkiezingsborden er in het vervolg gebruikt zullen worden. Tot nu toe stonden er borden die partijen zelf moesten beplakken met posters. Om zogenaamd het wildplakken tegen te gaan,worden er nu andere opties (lees: duurdere opties) overwogen. De SP vindt het absurd dat de burger op moet draaien voor extra kosten, omdat partijen liever niet meer zelf plakken.

Maar liefst €40.000,- meer kost het om voorbedrukte borden neer te zetten. Een fors bedrag meer om ‘wildplakken’ tegen te gaan. Het gebeurt regelmatig dat verkiezingsborden ook worden gebruikt door bijvoorbeeld organisatoren die hun evenementen willen aanprijzen.

Met verkiezingen in aantocht, met de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 als eerste op de agenda, wordt de discussie weer geopend over de verkiezingsborden. De Bossche SP verzet zich tegen voorbedrukte/beplakte borden. Simpelweg omdat partijen zelf verantwoordelijk zijn voor hun zichtbaarheid en dit de goedkoopste oplossing is.

Cecile Visscher, fractievoorzitter in de Bossche raad namens de socialisten: ‘Iedere zoveel jaar wordt deze discussie weer gevoerd. Wij blijven een voorstander van zelf plakken.’ Visscher ziet het niet echt als een probleem dat posters worden overgeplakt. ‘Gewoon een kwestie van regelmatig een ronde maken en opnieuw plakken en we hebben ook een aantal leden die verantwoordelijk zijn voor een paar borden en die bijhouden. Dat hoeft echt geen €40.000 meer te kosten hoor,’ aldus Visscher.

Foto: SP Den Bosch

Het valt de SP op dat de Bossche raad over het algemeen zichzelf wel makkelijk maakt. Visscher noemt een paar voorbeelden: ‘Ons voorstel om een fors deel van de fractievergoeding in te leveren stemde een groot merendeel tegen. Een reisje naar Wales op kosten van de Bosschenaar, geen probleem voor de raad.’

Zeker in de huidige tijden van financiële onzekerheid door de huidige crisis, zou het wat de Bossche SP betreft gek zijn om voor de raad wel weer extra kosten te maken. Kosten die makkelijk te besparen zijn.

‘Het zal mij benieuwen met welke argumenten de partijen nu weer zullen komen om de extra kostenpost van €40.000,-  te verdedigen,’ vervolgt Visscher, ‘wat ons betreft blijven we lekker zelf plakken. Of je zichtbaar bent op de borden, heb je toch echt zelf in de hand,’ besluit Visscher.

Reactie toevoegen

U bent hier