h

Bossche SP roept op tot het door laten gaan van vergaderingen

21 januari 2021

Bossche SP roept op tot het door laten gaan van vergaderingen

De fracties in de Bossche gemeenteraad hebben een brief gekregen. Hier wordt gemeld dat vergaderingen niet doorgaan, voorstellen worden doorgeschoven en over sommige voorstellen zal worden schriftelijk gedebatteerd. Onbestaanbaar voor de SP, want in deze tijden is digitaal vergaderen niet meer dan normaal. De gemeente moet bestuurd, en dat moet goed gebeuren.

Fractievoorzitter van de Bossche SP, Cecile Visscher, snapt er niks van: ‘We hebben in de lockdown in het voorjaar ook digitaal vergaderd, dus het kan wel. Ja, ideaal is het niet. Ook wij zitten het liefst fysiek bij

elkaar. Dat is helaas in deze tijden niet handig’.

Digitaal vergaderen is wat Visscher betreft niet eens de enige optie. ‘Je kunt ook, net zoals in Den Haag, met veel minder mensen in de zaal zitten. En een fractielid kan gewoon stemmen voor de hele fractie, gewogen stemmen dus,’ aldus Visscher.

Visscher heeft een brief gestuurd naar andere partijen in de en naar het presidium (die bepalen o.a. de agenda van de gemeenteraad en commissievergaderingen).

‘De voorzitter van het presidium, VVD’er Geers, geeft aan dat velen niet blij waren met het digitaal vergaderen toen dat in het begin van de coronacrisis een paar keer geprobeerd is. Wat de SP betreft is het ook vooral een kwestie van dingen proberen en leren, het is gewoon anders vergaderen en het is in ieder geval beter dan niet te spreken over de belangrijke onderwerpen in de gemeente’, aldus Visscher.

Reactie toevoegen

U bent hier