h

SP en Gehandicaptenplatform voeren actie tegen grind

31 mei 2018

SP en Gehandicaptenplatform voeren actie tegen grind

Foto: Richard van Dok / SP

De SP is 27 mei in actie gekomen samen met het Gehandicapten Platform ’s-Hertogenbosch tegen de aanleg van grindpaden. De actie was aan de Oosterplasweg bij de Oosterplas. Daar is ter hoogte van de hockeyclub een grindpad aangelegd naast het geasfalteerde deel. Dit verzoek was gedaan door de hockeyclub, om hun bezoekers op een veilige en zo kort mogelijke manier te laten lopen van het parkeerterrein naar de club. Hartstikke mooi bedacht natuurlijk, maar is grind wel zo handig?

Foto: Richard van Dok / SP

‘Nee’, luidt het antwoord van Roos Kapteijns, manager van het Gehandicapten Platform. ‘Grind is voor mensen in een rolstoel of met een ander hulpmiddel verre van handig. Je komt er niet op vooruit.’

In december is een voorstel van de SP aangenomen dat de toegankelijkheid van de groengebieden (parken, natuurgebieden) waar mogelijk ook toegankelijk zijn en blijven voor mensen met een handicap.

Bram Roovers, namens de SP: ‘We waren heel blij dat dit voorstel door de gemeenteraad werd aangenomen, dat maakt het juist zo raar dat hier een grindpad is aangelegd. Het grindpad is aangelegd voor de veiligheid van de bezoekers van de hockeyclub, maar mensen in een rolstoel of met een ander hulpmiddel moeten alsnog over het asfalt. Het asfalt wat dus als onveilig wordt gezien omdat er ook auto’s rijden.’

Onder het motto ‘Bezint eer ge begrint’ vroegen de SP en het Platform aandacht voor dergelijke aanpassingen. Een actie die op steun kon rekenen van verschillende leden van de hockeyclub.

De wethouder was uitgenodigd, maar hij is niet geweest. ‘Jammer’, aldus Kapteijns.

Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad

Kijk hier het item van DTV Den Bosch

Reactie toevoegen

U bent hier