h

Parkendag 2018

22 mei 2018

Parkendag 2018

Foto: Richard van Dok / SP

Bezint eer ge begrint!!

Zowel het Gehandicapten Platform ’s-Hertogenbosch als de SP afdeling ’s-Hertogenbosch zijn van mening dat de parken en de natuurgebieden voor iedereen zoveel mogelijk toegankelijk moeten zijn.

Zij organiseren samen tijdens de landelijke parkendag op zondag 27 mei een kleine actie in het Oosterpark. De gemeente ’s-Hertogenbosch doet niet mee met de landelijke parkendag, maar het Gehandicapten Platform en de SP gebruiken deze dag om de toegankelijkheid van de parken en groengebieden onder de aandacht te brengen. Ter hoogte van de hockeyvelden is door de gemeente een grindpad aangelegd, zodat bezoekers van de hockeyclub op een veilige manier van het parkeerterrein naar de club kunnen lopen en vice versa.

Deze aanpassing is niet voor iedereen een goede oplossing, zo blijkt uit de woorden van Roos Kapteijns van het Gehandicapten Platform: ‘Dit pad is aangelegd met kiezels, waardoor dit pad ontoegankelijk is voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of rollator. Ook mensen met een visuele beperking hebben nauwelijks grip op hun looproute. Gelukkig is dit pad aangelegd langs het geasfalteerde fietspad en kunnen mensen in een rolstoel of mensen te voet met een hulpmiddel ‘gewoon’ gebruik maken van dit fietspad. Dit pad wordt echter als onveilig ervaren door de wandelaars, want er rijden hier ook auto’s.’

Het Gehandicapten Platform ’s-Hertogenbosch en de SP Den Bosch willen graag dat er meer aandacht komt voor dergelijk oplossingen. ‘Een op het oog eenvoudige oplossing (grindpad) voor de één kan er voor zorgen dat het voor de ander ontoegankelijk wordt. Terwijl we juist willen dat al onze groengebieden voor iedereen toegankelijk zijn en blijven,’ zegt Bram van Boven, fractievoorzitter van de SP in Den Bosch.

Daarom dagen het Platform en de SP de mensen uit om dit grindpad eens uit te proberen in een rolstoel. Op zondag 27 mei tussen 13.00 en15.00 uur zijn vertegenwoordigers van zowel het platform als de SP aanwezig in het park ter hoogte van het parkeerterrein van de hockeyclub.

Ook de wethouder van het College van de gemeente ’s-Hertogenbosch is uitgenodigd om de proef op de som te nemen.

Reactie toevoegen

U bent hier