h

Nieuw talent bij debat Avans Hogeschool

5 maart 2018

Nieuw talent bij debat Avans Hogeschool

Hoe is het om als 18-jarige nieuweling in de politiek het debat van Avans Hogeschool te moeten voeren? Bram Roovers, nummer 4 op de lijst van de SP, vindt het wel meevallen: “Ik word heel goed begeleid door mijn partij dus het voelt niet echt als in het diepe gegooid worden. Natuurlijk scheet ik wel in mijn broek voor het debat begon, ik was best zenuwachtig, maar als je er dan eenmaal staat en je merkt dat je goed bent voorbereidt dan kom je in de vibe van het debat en dan vallen die zenuwen ook weer van je af.”

Op de stelling: ‘Mensen in de bijstand moeten verplicht werken of een opleiding volgen’ had in eerste instantie driekwart van de zaal aangegeven ‘voor’ te zijn. De SP is tegen en nadat er over de stelling gedebatteerd was, werd er opnieuw door de zaal gestemd en nu was driekwart tegen. “Dat voelde toch wel even goed. Blijkbaar heb ik goed kunnen uitleggen waarom wij tegen die stelling zijn.”

Als hij gevraagd wordt of hij denkt dat hij er klaar voor is om de gemeenteraad zegt Bram: “ Ik denk het wel, natuurlijk zal ik me dan nog flink in moeten lezen, maar ik denk wel dat ik er klaar voor ben. Milieu en jongerencultuur vind ik heel belangrijk en daar zou ik me in de raad ook graag mee bezig houden, maar ik ben natuurlijk bereid om me ook voor andere onderwerpen in te zetten.”

Reactie toevoegen

U bent hier