h

Genieten van de groengebieden in de Bossche natuur

12 december 2017

Genieten van de groengebieden in de Bossche natuur

Dankzij de SP kan iedereen genieten van de groengebieden in de Bossche natuur

De gemeenteraad heeft 12 december het Uitvoeringsplan Groene Delta II aangenomen. Meer natuur in onze gemeente, dat ondersteunt de SP van harte!

Om iedereen hier van te kunnen laten genieten moet het ook voor iedereen toegankelijk zijn, dus ook voor mensen met een handicap.

Daarom heeft de SP een motie ingediend om bij de realisering van de nieuwe natuurgebieden rekening te houden met de doorgangen, zodat ook bezoekers bijvoorbeeld in een rolstoel of op een fietsdriewieler kunnen genieten van de natuur. 

Daarnaast gaat de gemeente kijken waar het nu tekort schiet aan de doorgangen en dit ook aanpakken.

Roos Kapteijns van het gehandicaptenplatform ‘s-Hertogenbosch vertelt waar het wringt: ‘Bijvoorbeeld bij de Moerputten en het Kanaalpark zijn een aantal doorgangen te smal. Bij het Kanaalpark lijken een aantal doorgangen te smal door het monteren van poortjes. Lijkt mij makkelijk op te lossen door ze anders te monteren, dan gaan we van 87 cm breedte naar ruim 100 cm breedte. Dat maakt het voor bezoekers in een rolstoel of op een speciale fiets een stuk makkelijker!’

De motie is unaniem aangenomen, en was mede ingediend door GroenLinks, gewoon ge-DREVEN en de PvdA.

 

Reacties

Hoi,

Willen jullie zo vriendelijk zijn om mij de tekst van de motie "rolstoelen en fietsdriewieler in natuurgebieden" van gisteravond door te sturen?

Kan daar wellicht ook voor Boxtel iets mee...

Alvast bedankt!

Rinze

Beste Rinze,

Ik heb je verzoek doorgespeeld.

Met vriendelijke groet,

Richard van Dok.

Reactie toevoegen

U bent hier