h

Snel een plan van aanpak tegen hondenpoep dankzij SP

2 juli 2017

Snel een plan van aanpak tegen hondenpoep dankzij SP

De SP heeft dinsdag 12 juni j.l. een motie, Trap er niet in, ingediend dat er dit jaar nog stappen worden gemaakt tegen de hondenpoepoverlast. Ook de aanschaf van een hondenpoepzuiger wordt in een plan van aanpak meegenomen.

‘Hondenpoep is nog steeds één van de grootste ergernissen in onze gemeente, misschien wel de grootste,’ aldus Bram van Boven, fractievoorzitter voor de SP in Den Bosch. ‘Er zijn verschillende faciliteiten om honden uit te laten, zoals: uitrenveldjes, uitlaatstroken en losloopgebieden. Helaas komt het nog steeds voor dat baasjes de poep van hun viervoeter niet altijd opruimen. Daar mogen andere inwoners niet de dupe van worden.’

De SP in Den Bosch kreeg nog steeds veel klachten over hondenpoep, met name dat uitlaatstroken dichtbij huizen en achtertuinen zijn gelegen. Als het aanpassen van deze gebieden niet mogelijk is, kan een hondenpoepzuiger een oplossing zijn.

De motie, mede ingediend door de PvdA is unaniem aangenomen.

Reactie toevoegen

U bent hier