h

Roze Zaterdag

1 juli 2017

Roze Zaterdag

Foto: Richard van Dok / SP

Roze Zaterdag, die in het teken stond van de emancipatie van de LHBTI-gemeenschap, werd dit jaar in Den Bosch georganiseerd. Natuurlijk stond ook SP Den Bosch met een kraampje in de Casinotuin. Er hielpen veel SP’ers uit Den Bosch, Cuijk en Gouda mee.

Foto: Richard van Dok / SP
Ook was Rood voor Roze aanwezig. Dit is een landelijk SP-netwerk die zich voor de LHBTI-gemeenschap inzetten.

Foto: Richard van Dok / SP
Foto: Richard van Dok / SP

 

 

 

Hoe belangrijk het is dat wij als politiek dat blijven doen blijkt maar weer als op dezelfde dag in Turkije mensen gearresteerd worden omdat ze mee lopen in een Pride Walk.

Foto: Richard van Dok / SP
Maar zelfs in eigen land is normaal behandeld worden voor de LHBTI gemeenschap niet vanzelfsprekend. De weigering van de speciale dienst in de Sint-Jan is gelukkig heel goed overgenomen door Plebaan Geertjan van Rossum.

Bij de kraam informeerden we, naast het uitdelen van roze koeken en snoephartjes, voorbijgangers over de LHBTI standpunten van de SP en wat de SP voor die gemeenschap heeft weten te bereiken.

Foto: Richard van Dok / SP

Foto: Richard van Dok / SP

Daarnaast konden voorbijgangers een enquête invullen waarin vragen werden gesteld over de HOP (Homo-ontmoetingsplaats) bij het Engelermeer. De gemeente ’s-Hertogenbosch voert een duidelijk ontmoedigingsbeleid tegen deze ontmoetingsplaats. De SP wil met de enquête achterhalen hoe de LHBTI gemeenschap denkt over de Hop’s en het huidige beleid. Maar vooral ook hoe het anders kan, zodat het een veilige plek is om te ontmoeten, zonder dat er sprake is van overlast. De enquête is door ruim 100 mensen ingevuld en in vrijwel alle gevallen wil men de HOP behouden. Niet alleen hier maar overal in het land want er is nog steeds behoefte aan op een anonieme, veilige manier elkaar te treffen. De bestaande Hop’s ontmoedigen zorgt alleen maar voor verplaatsing naar onveiliger gebied.

Foto: Richard van Dok / SP
Verder waren de folders die werden uitgedeeld, naast natuurlijk alle lekkernijen die lagen uitgestald, aan het einde van de dag op.

Na de markt hebben we de dag in de stad afgesloten met onder andere een drankje op de Parade. In alle bescheidenheid is de Roze Zaterdag 2017 voor de SP Den Bosch en voor de LHBTI gemeenschap een groot succes te noemen.

Foto: Richard van Dok / SP

 

Lees ook:  

https://sp.nl/standpunt/homo-emancipatie-en-lhbt-belangen
https://sp.nl/nieuws/2017/04/kamer-steunt-sp-ook-lhbti-voorlichting-op-mbo-0
https://sp.nl/nieuws/2017/02/begrip-voor-onvrede-is-geen-legitimatie-voor-discriminatie
https://sp.nl/column/dennis-jong/2016/weeklog-eu-in-paniek-vluchtelingen-van-minderheidsgroepen-dupe

Foto: Richard van Dok / SP

Reactie toevoegen

U bent hier