h

Vragen Vragenhalfuurtje ivm overlast Churchilllaan

23 april 2017

Vragen Vragenhalfuurtje ivm overlast Churchilllaan

Den Bosch, 31 maart 2017

De SP fractie is wederom benaderd door bewoners aan de Churchilllaan. Zij ervaren nog steeds overlast van de cafés Yakamoz en Evergreen. Dit probleem is al gaande vanaf 2004. De cafés zijn een ontmoetingsplek voor ‘allerlei duistere figuren uit Den Bosch en van buiten Den Bosch’, aldus een van de bewoners. Geluidsoverlast dat tot 03.00u ’s nachts duurt zorgt voor gespannen bewoners. Zeker als je de volgende ochtend om 06.00u weer op moet om aan een nieuwe werkdag te beginnen.

Bewoners voelen zich ook onveilig en de situatie verbetert niet, deze verslechtert eerder. Drugsgebruik in het portaal, intimidatie van direct omwonenden, pogingen tot inbraak en het saboteren van de postbussen zijn enkele voorbeelden van de onveilige situatie.

Ook geven de buurtbewoners aan dat ze het onbegrijpelijk vinden dat er voor café Yakamoz een terrasvergunning is gegeven, dit terwijl ze al zoveel overlast ervaren. Ze voelen zich niet serieus genomen, ondanks alle meldingen die  al sinds 2004 hebben gedaan.

Een jaar geleden heeft de SP fractie ook al vragen gesteld betreffende deze situatie en de bewoners merken nog geen enkele verbetering.

Daarom wil de SP opnieuw vragen stellen in het kader van het vragenhalfuurtje.

Met vriendelijke groet,

Bram van Boven, Socialistische Partij

Reactie toevoegen

U bent hier