h

SP Den Bosch: Op de koffie bij SP kandidaat kamerlid Patty Hamerslag!

13 maart 2017

SP Den Bosch: Op de koffie bij SP kandidaat kamerlid Patty Hamerslag!

Foto: SP Den Bosch / SP Den Bosch

Op de koffie bij SP kandidaat kamerlid Patty Hamerslag
Gisteren, 12 maart, had de Bossche SP kandidaat kamerlid Patty Hamerslag haar deur geopend voor kiezers. Met een kopje koffie en een Sjeklade-bol hadden bezoekers de kans om eens nader kennis de maken met de SP en het verkiezingsprogramma.

Foto: SP Den Bosch / SP Den Bosch

Van huiskamergesprek naar een gesprek in de tuin
Het was prachtig weer, dus ‘huiskamergesprek’ werd al gauw ‘achtertuingesprek’. Er waren 4 gasten die van de uitnodiging gebruik maakten, die ze eerder in hun brievenbus hadden ontvangen.
Allerlei onderwerpen kwamen op tafel, zowel landelijke thema’s als lokale thema’s. Patty legde haarfijn uit waarom een stem op de SP juist nu heel belangrijk is. ‘De laatste decennia van neoliberaal beleid hebben gezorgd voor een kaalslag in het hele land. Het is nu tijd voor een inhaalslag’, vertelt ze. De gasten herkenden zich in de kaalslag:

Cees: ’de zorg is zowat onbetaalbaar geworden door de hoge premies en het eigen risico.’ Fred vulde aan: ’En als je even zonder werk zit en in de bijstand belandt wordt er van je verwacht dat je snoeppizza’s gaat maken. Alsof ik na 35 jaar werken als journalist nog een arbeidsritme op moet doen, belachelijk!’

Foto: SP Den Bosch / SP Den Bosch

Voor mij gewoon de SP
Peter bleek een trouwe SP stemmer, behalve bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012. Hij vertelt waarom: ‘Het was een strategische stem om de PvdA de grootste te maken, maar ik heb daar spijt van. Ze gingen regeren met de VVD en ze hebben zowat alle beloftes gebroken. Nu geen strategische stem meer voor mij, maar gewoon SP.’ Na een paar uur gingen de mensen weer huiswaarts. Uiteraard had Patty Hamerslag nog een laatste boodschap voor ze: ‘Als je echt een verandering wil in Nederland, van neoliberaal cijfertjesbeleid naar een sociaal Nederland waarin de mensen centraal staan, dan kun je maar één ding doen: SP stemmen op 15 maart!’

Foto: SP Den Bosch / SP Den Bosch

Iedereen bedankt voor zijn komst, was een gezellig en strijdbare middag!

Met kameraadschappelijke groet,

Patty Hamerslag

Foto: SP Den Bosch / SP Den Bosch

Reactie toevoegen

U bent hier