h

Den Bosch: Nationaal Zorgfondsdebat Den Haag

19 februari 2017

Den Bosch: Nationaal Zorgfondsdebat Den Haag

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

Klokslag 08:00 op de fiets naar station Den Bosch om op tijd te zijn om een slechtziende SP-kameraad op te vangen en de gehele dag te begeleiden...de Zorg begint dan al!

Al snel verzamelden zich Nationaal Zorgfonds-sympatisanten waaronder veel SP-leden zich achter Station Den Bosch aan de Magistratenlaan..   

             

Rond 09:45 kwamen de bussen aan,in november 2016 hadden we aan 1 bus voldoende nu gingen we met 2 bussen van Den Bosch naar Den Haag voor het Nationaal Zorgfondsdebat...de beweging is groeiende maar we zijn er nog niet...

Ongeveer 10:05 vertrokken we met als chauffeur Danny, een gezellige Limburger die ons veilig en wel naar het Malieveld in Den Haag/'s-Gravenhage bracht alwaar we een busnummer kregen toegewezen om rond 16:00/16:15 de tocht retour te maken....wij kregen bus nr. 31.....en de andere bus was nummer 31. Dat kon dus niet missen!

We hadden een leuke/gezellige groep mensen aan boord..voor drank en snoep was gezorgd en we hadden 2 dames aan boord die de organisatie in de bus verzorgden. Onze Afdelingsvoorzitter Patty Hamerslag zat in de andere bus. Kort na het vertrek in Den Bosch werd er een welkomstpraatje gehouden met o.a. de stand van zaken (reeds 250.000 sympatisanten) en de planning voor de dag.

Rond 11:30 kwamen we op het Malieveld aan, kregen ons busnummer (31) toegewezen en verzamelden we ons in de tent...ik nam Marijke Vissers (slechtziende kameraad) onder mijn hoede en verloren al snel het contact met onze mede-buspassagiers, geen probleem. We zouden elkaar rond 16:00 weer zien als we weer naar/in de bus zouden terugkeren voor de terugreis...

In de tent konden we ons te goed doen aan koffie/thee/water en broodjes o.a. kaas, ham, krentebollen, buiten de tent en op het veld stond de bekende soepkar.

                       

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

Een van de eerste activiteiten in de tent was een optreden van singer/songwriter Kira die velen van ons al kenden van het Landelijk Congres in Tilburg afgelopen januari.
daarna namen de ons bekende presentatoren het over diverse mensen kwamen het toneel op voor een kort interview.

Globaal was het programma in de tent:

  • 12:30 - 13:00 optreden van Marga Bult met diverse songs van afgelopen Eurovisie Songfestivals.
  • 13:00 - 13:30 Nationaal Zorgfondsdebat met Henk Krol (50+), Lodewijk Asscher (PvdA), Jesse Klaver (GL) en last but not least, "onze Emile Roemer!"

100% met elkaar eens waren de heren (nog) niet, maar zoals Emile zei: 

'als je ziet hoe ver weg de meeste politici waren een paar maanden geleden, nu kijkende waar ze nu staan dan is er al veel beweging geweest naar de goede kant.

Sportief was het van Jesse Klaver om op te komen voor Lodewijk Asscher toen die werd uitgefloten met zijn antwoord op een bepaalde stellingsvraag en dat kan ik wel waarderen.

                    

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

Mocht er een progressief kabinet kunnen komen moeten we kijken naar 'wat ons verbindt, samenwerken op links'.

Daarna was het tijd voor onze 'middagwandeling' vanaf het Malieveld naar het het Malieveld met een blik op de Hofvijver onderweg we hadden het weer mee met SP-kameraad Marijke Vissers 'aan de arm' gezellig Zorgverlenend!
De stoet mensen was imposant, met duizenden liepen we door de starten van Den Haag.

Rond 15:30 waren we weer terug en mochten ons verzamelen voor een Groepsfoto en een slotspeech van Emile!

Foto: SP

Daarna was het zoeken naar de bus...en om 16:15 gingen we weer 'naar Den Bosch toe, Zoete Lieve Gerritje' onderweg nog wat gedronken en gesnoept...een slottoespraak in de bus dankzeggend aan onze chauffeur Danny...rond 17:45 weer in Den Bosch afscheidnemend van onze medestrijders en daarna nog met een groep van een man of 20 nog even napraten/na-borrelen aan de voorkant van Station Den Bosch, bij Le Figaro

Met kameraadschappelijke groet
Jan Wijkmans

Lees ook:
https://sp.nl/nieuws/2017/02/tienduizend-mensen-in-den-haag-voor-nationaal-zorgfonds

https://www.joop.nl/nieuws/sp-brengt-tienduizend-mensen-op-de-been-voor-nationaal-zorgfonds

http://nos.nl/artikel/2158872-duizenden-mensen-op-de-been-voor-ander-zorgstelsel.html

Reactie toevoegen

U bent hier