h

SP Den Bosch: Nationaal ZorgFonds is van start!

28 november 2016

SP Den Bosch: Nationaal ZorgFonds is van start!

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

Zaterdag kwamen vanuit heel het land duizenden  mensen richting het Spuiplein in Den Haag. Hier verzamelden de SP, 50Plus, KBO Brabant, FNV en andere sympathisanten  voor de landelijke aftrap van het Nationaal ZorgFonds. Ook vanuit Den Bosch vertrokken we met vele actieve leden en vrienden van het Nationaal ZorgFonds  samen met de bus naar Den Haag waar we na de feestelijke start met ruim 4000 mensen deelnamen aan de Mars naar het Malieveld.

Nationaal ZorgFonds is nodig
Bij aankomst weden we verwelkomt door Sjaak Bral die onze koplopers interviewde waaronder Coby Groenendijk , Ron Meyer, Henk Krol maar ook vertegenwoordigers van de FBV Zorg en Welzijn, Brabant en vele anderen.  Ze vertelden waarom het Nationaal ZorgFonds zo nodig is.

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

Winst, maar de zorg gaat achteruit
Ruim een miljoen mensen hebben een betalingsachterstand bij de zorgverzekering, een op de vijf mensen laat medicijnen liggen, gaat niet naar de specialist in het ziekenhuis of stelt een bezoek aan de tandarts uit vanwege de voor hen onbetaalbare drempel van het eigen risico. Zorgverzekeraars die fysiotherapeuten onder druk zetten om minder te behandelen, de huisarts die gek wordt van alle papieren en de ziekenhuizen die patiëntenstop in moeten stellen, terwijl de verzekeraar winst maakt.  

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

De zorg is van ons
De zorg is van ons, en samen gaan we er voor zorgen dat we zorgverzekeraars aan de kant zetten,  de boete op ziek zijn verdwijnt en fysiotherapie, tandarts en GGZ behandelingen weer in het basis pakket komen. Dat is het Nationaal ZorgFonds! De zaal roept ‘actie!, actie! Actie!’  en de vele fluitjes en  ratels klinken zo hard dat we de muziek en filmpjes soms bijna niet kunnen horen.

Emile Roemer; 'We moeten de politiek nu verder onder druk zetten'  Daarom gaan we de komende 100 dagen door heel het land acties voeren . ‘Waar het voorstel van de SP voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico tot voor kort werd weggehoond, wordt het nu door steeds meer partijen omarmd. ‘ ‘Tot aan de verkiezingen gaan we verder bouwen aan de beweging en samen gaan we dit winnen!' En met die woorden geven we het startsein voor het Nationaal ZorgFonds!

Lange stoet naar het Malieveld
Hierna lopen we met duizenden mensen in een lange stoet naar het Malieveld. Vol energie en strijdlust  sluiten ook wij aan in de lange Mars. Overal zien we vlaggen met het logo en borden. Doetinchem,  Pekela, Amsterdam, Breda, Utrecht , Nijmegen, Boxmeer, Groningen, en nog veel meer steden laten zien dat ze achter dit plan staan. Natuurlijk waren we in Den Bosch ook aan de slag gegaan om te laten zien dat we er waren. Overal doken ze op, ‘Den Bosch is voor’, ‘Brabant wil een Nationaal ZorgFonds’ zo ook de vele straatnaambordjes van ‘Achmeaweg’ , ‘VGZweg’, ‘Eigen Risicoweg’. Zo konden we zelf in ieder geval een beetje zien waar iedereen van onze groep gebleven was.

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

Sluit je aan
De start is gemaakt, vanaf nu gaan we 100 dagen laten zien dat het anders kan en anders moet. De roep om een Nationaal ZorgFonds klinkt steeds luider en luider, samen gaan we dit voor elkaar krijgen! Sluit je je ook aan bij de 220.000 andere vrienden van het Nationaal ZorgFonds? Klik dan hier.

Kijk hier voor een impressie van de dag:

Reactie toevoegen

U bent hier