h

SP Den Bosch: Schandalen, roddels, leugens en de beloftes. Programma voorafgaand de presidentverkiezingen.

12 oktober 2016

SP Den Bosch: Schandalen, roddels, leugens en de beloftes. Programma voorafgaand de presidentverkiezingen.

Foto: zerohedge / www.zerohedge.com

De Verkadefabriek biedt aan de vooravond van de presidentsverkiezingen een totaalprogramma: Looking for America. Over de schandalen en de roddels, de leugens en de beloftes. 

Het programma bestaat uit twee films - Weiner en The Other Side - een talkshow met o.a. Eelco Bosch van Rosenthal en klassieke hamburgers. 

Afgelopen week vond het tweede debat plaats in de race naar de presidentsverkiezingen. De toon was vijandig, de beschuldigingen waren extreem en er werd gelogen en gedraaid. Het geeft stof tot nadenken en reden tot aandacht. 

Perikelen rondom de Amerikaanse verkiezingen
Jan Tromp, Margriet Oostveen en Eelco Bosch van Rosenthal nemen je in een talkshow mee naar de politieke perikelen rondom de verkiezingen. Margriet Oostveen woonde in Washington en schreef columns voor de NRC. Eelco Bosch van Rosenthal was correspondent in Amerika voor de NOS en maakte voor VPRO de documentaire Droomland Amerika. Jan Tromp woonde in New York als correspondent voor de Volkskrant. Ze praten met elkaar en met de zaal over de verkiezingen en Droomland Amerika.  

Kan Donald Trump de nieuwe president worden?
Hoe wreed en teder is de Amerikaanse Droom in de rafelranden van de maatschappij? En over de opkomst en ondergang van een toptalent in de Amerikaanse politiek.

Daarnaast worden er twee films vertoond. 

  • Weiner is een portret van Anthony Weiner, de politieke belofte, die door sexting ten onder ging.

  • The Other Side gaat over de andere kant van de Amerikaanse Droom, over mensen die in het diepe Zuiden van de niet-zo-Verenigde Staten door de samenleving zijn vergeten: drugsverslaafden en leden van een gewapende militie.

Verkadefabriek op zaterdag 29 oktober, 16.00 uur.

Reactie toevoegen

U bent hier