h

Voorzitster aan het woord - Van loze beloften en welgemeend excuus tot tijd voor de SP

9 september 2016

Voorzitster aan het woord - Van loze beloften en welgemeend excuus tot tijd voor de SP

Foto: Rubenl.nl / Rubenl

Het zal jullie allemaal niet ontgaan zijn. Net na de zomer vakantie is het verkiezingsgeweld dan toch losgebarsten. Van Groen Links met hun vergeet trucje en troef Jesse Klaver, tot en met de CDA met de afslag naar links. De afslag die ze de afgelopen decennia niet hebben weten te vinden. De PVV met hun A-4tje vol vreemdelingen haat en plannen waar Wilders in het verleden juist tegen heeft gestemd. Maar ook Samson en Rutte met hun welgemeende excuus. Allemaal hebben ze iets goed te maken met de kiezer.

Al het goede is er uitgelekt 
De plannen die pas op Prinsjesdag met ons gedeeld zouden moeten worden waren niet alleen eerder bekend, alleen de positieve plannen zijn 'gelekt'.
Nu, in voorbereiding voor op verkiezingen willen partijen voor de ouderen wat goed maken en geven hen meer koopkracht. Als je alle feiten goed op een rij legt wordt er niet verteld dat er sinds de crisis enorm gekort is op, pensioen, huurtoeslag, zorgtoeslag en dat de zorg en huur alleen maar duurder is geworden.
Er komt volgens de Prinsjesdag plannen maar kleine verhoging van de zorgpremie, in de hoop dat het Nationaal ZorgFonds niet nog meer steun gaat krijgen. In de hoop dat men vergeet dat de boete op ziek zijn, het eigen risico maar niet genoemd gaat worden in de verkiezingstijd nu zoveel andere partijen het met de SP eens zijn. GroenLinks, PVV en 50+ hebben allemaal al laten weten dat het eigenrisico niet goed is. 1 op de 5 mensen die zorg nodig hebben zijn niet naar de dokter geweest, hebben geen onderzoek laten doen of hebben hun medicijnen bij de apotheek laten liggen omdat ze het niet konden betalen.

Steeds meer steun voor het Nationaal ZorgFonds
De 130.000 mensen die al getekend hebben op www.nationaalzorgfonds.nl willen verandering, een alternatief zonder zorgverzekeraars en zonder de boete van € 385,- op ziek zijn. De steun blijft groeien!

Zeg wat je doet. Doe wat je zegt!
Waar ik mezelf zo aan erger is het gedrag van veel politici en partijen tijdens verkiezingstijd. De oneliners, het harde geroep, de media, alles voor kijkcijfers en de gunst van de kiezer. De tegenstelling opzoeken en mooie beloften doen omdat dat nu eenmaal interesanter is voor de kiezer. Maar wee o wee als de verkiezingen voorbij zijn. U, de kiezer zijn ze ineens weer vergeten. Maar ja, het hoort erbij en als voorzitter van onze afdeling weet ik hoe belangrijk je verkiezingsprogramma is en wie dat vervolgens voor ons gaat uitvoeren en welke SP’ers dat gaan vertellen in Den Haag.

SP'er, U heeft een stem
Onze concept kandidatenlijst met 45 kanjers is al gepubliceerd en op dit moment worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet voor het concept verkiezingsprogramma. Nadrukkelijk zeg ik concept, want wij als leden zullen de komende tijd alle gelegenheid krijgen om hier nog ons zegje over te doen. Vanaf 14 oktober zijn jullie aan zet. Dan komt het concept op SP-net te staan en zullen wij, de leden van de afdeling Den Bosch op 19 oktober op de Algemene Leden Vergadering voor de eerste keer met elkaar bespreken. Vragen zoals: wat staat daar nu, wat voor gevolgen heeft dat, hoe gaan we dat doen en wie zullen zoveel mogelijk beantwoord worden.

Extra bijzondere Tweede Kamer verkiezingen
Voor mij is deze verkiezing extra bijzonder geworden want enkele maanden geleden is mij gevraagd of ik niet voor ons in de Tweede Kamer zou willen. Een moeilijke afweging, kan ik dat wel? Wil ik dat wel? Wat zijn de gevolgen daarvan voor mijn privé leven? Maar ook wat betekend dat dan voor onze afdeling, kan ik dan nog voorzitter zijn? Zo lang ben ik dat nog niet en eigenlijk vind ik dat nog veel te leuk en belangrijk om te doen. Alles samen heeft ervoor gezorgd dat jullie mij op plek 28 van het concept kandidatenlijst kunnen vinden. Een spannende tijd en er gaat nog een enerverende tijd aan komen voor mij persoonlijk maar zeker voor de SP. 

Want zeg nu, Nederland is toch klaar met al die partijen die zodra ze de comfortabele stoeltjes hebben bereikt vergeten wat ze beloofd hebben. Vergeten zijn voor wie ze daar zitten. Wij, alle mensen in Nederland zijn klaar met loze beloften en excuus achteraf.

Wij hebben behoefte aan een regering die daar zit voor alle mensen die in Nederland wonen. Nu is de tijd voor de SP, nu is de tijd voor ons!

Met kameraadschappelijke groet,

Patty Hamerslag

Voorzitter SP Den Bosch

Reactie toevoegen

U bent hier