h

Succes SP Den Bosch: Unieke Vert attack in Den Bosch door een voorstel van de SP

22 september 2016

Succes SP Den Bosch: Unieke Vert attack in Den Bosch door een voorstel van de SP

Foto: World Skate Centre

Het is een unieke kans, ‘Vert Attack’ World Skate Center in Den Bosch. Nadat de organisatie World Skate Centre een afwijzing heeft gekregen van de burgemeester en wethouders om een internationaal evenement te organiseren in gemeente Den Bosch heeft de SP samen met GroenLinks en de PvdA een voorstel ingediend.

Het voorstel is unaniem aangenomen.

Internationale wedstrijd
12 november 2016 organiseert het World Skate Center in nauwe samenwerking met Half pipe-skaters de ‘World Skate Center Half pipe Competition’. Hiermee wordt er actief ingezet op de ontwikkeling en groei van de bekendheid van het vert-skaten.
Raadslid van de SP-fractie Bram van Boven vertelt: 'Deelnemers aan de wedstrijd komen uit Europese landen, maar er zijn ook deelnemers uit de USA. Dit toont maar weer eens aan dat het niet zomaar een wedstrijd is. Een wedstrijd op dit niveau met mooie kansen voor onze gemeente en bovendien ook nog gratis toegankelijk, dat is een aanwinst!' 

Grote wedstijden en evenementen zijn schaars
Om deze wedstrijd mogelijk te maken vraagt de organisatie om een financiële bijdrage in het kader van stimulering van sport in gemeente Den Bosch. Naast sportief is de World Skate Center Half pipe Competition ook een toeristisch evenement. De skate gemeenschap is mondiaal zeer verspreid. Grote wedstrijden of evenementen waarbij de top van Europa samenkomt zijn schaars en daarmee voor fans en liefhebbers een reden om (ver) te reizen.

Verzoek aan de gemeenteraad
In de gemeenteraadsvergadering van 21 september heeft de SP een voorstel ingediend om de subsidie aanvraag goed te keuren.

Van Boven: 'Dit is een mooie kans om jongeren meer te binden aan onze stad, een uniek event. Het World Skate Center beschikt over een bijzondere 'vert', 4m20 hoog en 12m breed, Europese wedstrijdafmetingen. Nu al komen er mensen vanuit Nederland, België, maar ook Duitsland hier trainen. Daarbij kan 's-Hertogenbosch nog nadrukkelijker op de kaart worden gezet als 'skate capital.'

Voorstel is unaniem aangenomen
De gemeenteraad is van mening dat dit skate evenement ondersteuning verdient en heeft zich unaniem uitgesproken om het ingediende voorstel van de SP, GroenLinks en PvdA te steunen, om alsnog subsidie toe te kennen voor realisatie van het evenement.

Jos van het World Skate Center was helemaal blij:

'Yes! we kunnen dit prachtige skate-event organiseren!'

Zie ook

Reactie toevoegen

U bent hier