h

SP Den Bosch: Op naar een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico!

11 juli 2016

SP Den Bosch: Op naar een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico!

Foto: SP

Donderdag 14 juli  a.s. organiseert de SP in Den Bosch een informatie-avond over het initiatief voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico.  

Reden voor dit plan is dat na 10 jaar marktwerking in de zorg de premies ieder jaar weer stijgen en het eigen risico ook ieder jaar verder oploopt. Uit onderzoek van de SP is gebleken dat ruim 1 miljoen Nederlanders problemen hebben met het betalen van de premie of het eigen risico. 1 op de 5 mensen heeft het afgelopen jaar voorgeschreven medicijnen niet opgehaald bij de apotheek of heeft afgezien van een nodige behandeling bij de specialist. 

Veel steun
Meerdere partijen steunen deze beweging: huisartsen, fysiotherapeuten, omroep Max en een aantal bekende Nederlanders. 

Ook vanuit de zorgverleners groeit de roep om te stoppen met het huidige systeem. Patty Hamerslag, voorzitster van de lokale SP legt uit: ‘Fysiotherapeuten komen op een zwarte lijst te staan als ze -volgens de verzekeraar- te veel behandelingen voorschrijven, huisartsen zijn bijna langer bezig met het vinken van hokjes dan met het verlenen van zorg en verzekeraars denken vanuit hun kantoren te kunnen bepalen of een gestelde diagnose juist is of niet. Zorgverleners zijn er klaar mee, maar ook het overgrote deel van de Nederlandse inwoners wil dit niet meer langer.’

Professionals aan het woord
Op deze informatie-avond zijn er 2 sprekers: Bas Maes (fractiemedewerker op zorg van de SP in de Tweede Kamer) en Hans Wijnakker (fysiotherapeut in Oss). Bas Maes zal meer vertellen over het Nationaal Zorgfonds. Vragen zoals: ‘Wat zit er in het pakket, hoe gaan we het betalen, wat gebeurt er met de verzekeraars’, zullen beantwoord worden. De dagelijkse ervaringen in de praktijk waar zorgverleners tegen aanlopen zullen door Hans Wijnakkers worden gedeeld. 

Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om uw vragen te beantwoorden.

Veel steun voor het Nationaal Zorgfonds
Het Nationaal Zorgfonds heeft in een korte tijd al ruim 50.000 steunbetuigingen ontvangen en de teller blijft maar lopen. 

‘Daar staan we niet van te kijken,’ aldus Hamerslag. Ze vervolgt: ‘Maar als je beseft dat 80% van de  Nederlanders er helemaal klaar mee is, dan zal de teller voorlopig ook nog wel blijven oplopen.’

Kom ook naar de bijeenkomst op 14 juli a.s.
Locatie: In de Roos, Zuiderparkweg 282, 5216 HE ‘s-Hertogenbosch
 

Koffie en thee staan klaar om 19.00u, de avond begint om 19.30u. 

Toegang is gratis.

Reactie toevoegen

U bent hier