h

SP Den Bosch: jongerenafdeling in actie tegen bommen op Syrië

8 mei 2016

SP Den Bosch: jongerenafdeling in actie tegen bommen op Syrië

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

ROOD, de jongeren van de SP waren afgelopen week op bijna alle bevrijdingsfestivals te vinden. Ook ROOD Den Bosch is dit jaar op Bevrijdingsdag aan de slag gegaan met de landelijke actie ‘Niet In Mijn Naam’.

Bram, Joyca, Geertje, Patty en Sander hebben mee geholpen om de #NietInMijnNaam actie in Den Bosch een succes te maken. De #NietInMijnNaam campagne is een fotoactie op de sociale media waarbij wij laten weten tegen de bommen op Syrië te zijn.

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

Op 5 mei vieren we dat Nederland al 71 jaar geen buitenlandse bezetter meer heeft. Maar niet overal op de wereld kunnen mensen een dag als 5 mei vieren. Simpelweg omdat ze in oorlog en angst leven. Zoals in Syrië waar er nu al 5 jaar een burgeroorlog bezig is. Dat is nu al net zo lang als Nederland tijdens de tweede wereldoorlog bezet was door Duitsland. Het Westen waaronder Nederland, heeft zich ook in dit conflict gemengd door bommen op Syrië en Irak te gooien. Hierdoor wordt de destructie en ellende in die landen alleen maar groter.

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

Wij hebben op het bevrijdingsfestival ongeveer 650 polsbandjes uitgedeeld onder de bezoekers. Ongeveer 45 mensen hebben hun solidariteit met de actie #NietInMijnNaam getoond door met ons op de foto te gaan. De foto’s zijn op Facebook terug te zien. Ook zijn we het gesprek aan gegaan over de bombardementen in Syrië en Irak. De positieve reacties op onze actie, het zonnetje en de goede muziek maakt dat het een geslaagde dag is geweest.

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

#NietInMijnNaam is brede beweging met inmiddels al vele duizenden volgers op instagram, facebook en twitter. 

Reactie toevoegen

U bent hier