h

SP Den Bosch: Zorgen om bewoners deel Marconistraat

21 april 2016

SP Den Bosch: Zorgen om bewoners deel Marconistraat

Foto: SP

In de commissie vergadering ROB (Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer) heeft SP Den Bosch zich hard gemaakt voor de bewoners uit de Marconistraat. Een deel van de Marconistraat zal gesloopt worden en het is onduidelijk of de bewoners terug kunnen in hun wijk, hun thuis en tegen welke prijs.

Geen resultaatverplichting van de wethouder
Wethouder Eric Logister kan niet garanderen dat de bewoners van de Marconistraat 6 tot en met 28 in Den Bosch ook in de toekomst in de wijk Boschveld een woning hebben. "Maar ik ga er wel mijn best voor doen", duidde de wethouder tijdens de commissie Ruimtelijke Ordening dinsdagavond zijn inspanningsverplichting.

SP komt op voor de bewoners
Voor de ontwikkelingen in het Hart van Boschveld dient een van de portiekflats aan de Marconistraat te verdwijnen. Bram van Boven vroeg namens de SP aandacht voor deze bewoners.

Waar moeten ze naar toe? De meeste nieuwe woningen in het plan zijn veelal te duur of te klein voor gezinnen om te huren. Bewoners dreigen hun huis en thuis kwijt te raken. Die mensen dreigen op de Maaspoort of Kruiskamp terecht te komen. De kans bestaat dat ze in de toekomst in een nieuwe woning 180 euro per maand meer moeten betalen. Kunnen wij als gemeente geen invloed hebben op passende toewijzing?

Mager antwoord van de wethouder
Logister wees er in eerste instantie op dat aanvankelijk de bedoeling was om drie portiekflats te slopen. En wees vervolgens op vaste (vergoedings)regelingen bij sloop. "We willen voor die mensen zorgen en zijn al in gesprek om deze mensen zo goed mogelijk te bedienen. Maar een garantie dat ze in Boschveld kunnen blijven wonen, kan ik niet geven."

SP wil garantie voor de bewoners
In de commissievergadering kreeg de SP onvoldoende antwoord op haar vragen. Tijdens de raadsvergadering zal dit onderwerp verder besproken worden, want de SP laat het er niet bij zitten totdat de bewoners weten dat ze niet uit de wijk gejaagd worden.

Lees ook:

Reactie toevoegen

U bent hier