h

SP Den Bosch stelt schriftelijke vragen over sluiting van de dyslexiepoli

29 februari 2016

SP Den Bosch stelt schriftelijke vragen over sluiting van de dyslexiepoli

Foto: Startpagina / dyslexie.startpagina.nl

In het Brabants Dagblad van 26 februari stond dat inwoners van ’s-Hertogenbosch opnieuw worden geconfronteerd met een sluiting van een voorziening in de zorg. De Reiner van Arkel sluit alle Dyslexiepoli’s van Herlaarhof. 

SP Den Bosch zag het aankomen
Op eerder gestelde schriftelijke vragen van de SP over de bezuinigingen bij de Reinier van Arkel heeft de burgemeester en wethouder geantwoord dat uit monitoring is gebleken dat er geen mensen tussen wal en schip zullen raken. Om die reden vond de burgemeester en wethouder verdere onderzoek onnodig.

SP Den Bosch maakt zich zorgen over deze bezuiniging in de zorg en heeft daarom de volgende vragen gesteld:

  • Is de sluiting van de Dyslexiepoli’s een gevolg van uw ondersteuning aan de Reinier van Arkel i.v.m. de transformatie in het omzetten van bedden in de extramurale zorg? Zo ja of zo nee, kunt u dat inzichtelijk maken.
  • Bent u nog steeds van mening dat er geen mensen tussen wal en schip raken met deze sluiting? Zo ja, kunt u dat verklaren. Zo nee, wat is uw actie in deze. 
  • Bent u op de hoogte hoe de kinderen met dyslexie problemen nu geholpen worden? Zo ja, kunt u dat inzichtelijk maken. Zo nee, wat voor actie gaat u ondernemen. 
  • Verwacht u dat de “nieuwe” eerstelijnszorgaanbieders deze sluiting op kunnen vangen? Zo ja, kunt u dat dan bevestigen. Zo nee, wat gaat u hieraan doen?

Reactie toevoegen

U bent hier