h

Voorzitster aan het woord - januari 2016

21 januari 2016

Voorzitster aan het woord - januari 2016

Voor of tegen? 2016 het verse nieuwe jaar, nog maar een paar uur oud of het nieuws over de belaging en beroving van vele vrouwen in Keulen was hot nieuws. De ene na de andere bewering leugens en feiten vlogen door elkaar heen, zeker op de sociale media. De onduidelijkheid was koren op de molen van de tegenstanders, want ja zo kunnen we Europa en Nederland tegenwoordig indelen. 

Je hebt voorstanders en tegenstanders. Grenzen dicht tegenover linkse softie die iedereen binnen laat. Ruimte voor het genuanceerde verhaal en oplossingen is er niet. De discussie is gekaapt door de opportunistische politiek met makkelijke oneliners zonder werkbare oplossing, met in hun kielzog de gefrustreerd, woedende en genegeerde Nederlanders.

Sociale onzekerheid
De onzekerheid en wegvallen van de zorg, pensioen, werkeloosheidsuitkering, baan garantie, WAO, AOW, bijstand of je hebt ineens een hypotheek schuld of is je spaargeld verdampt, dit lijstje van afbraak is lang, heel lang. Ik begrijp waar de woede vandaan komt, keer op keer betalen we de rekening van de crisis!

Jan Marijnissen zei het laats heel treffend in het programma Recht van spreken

"Die sociale zekerheid was de oplossing voor een problemen, nu wordt er net gedaan alsof de sociale zekerheid het probleem is.”

Teleurstelling en crisis
We hebben voedselbanken en schuldhulpverlening nodig, de politiek faalt en laat deze mensen in de steek. De politiek moet dit juist voorkomen. Daarom zit je daar in de Kamer, de partijen hebben te zorgen voor alle inwoners van Nederland. Ik begrijp onzekerheid, frustratie, woede, het gevoel genegeerd te worden door de politiek. Keer op keer de rekening te moeten betalen voor crisis na crisis. ik begrijp dat mensen bang zijn. De ideale situatie voor haat, we zoeken naar een schuldige een zondebok. Maar wat graag laten we ons leiden door berichtgeving in de media en de hardste schreeuwer. In het publieke debat en op de sociale media. Angst is iets wat je kunt voeren zodat het groeit.

Angst en haat 
Gebrek aan bestaanszekerheid veroorzaakt angst, angst voor de toekomst en angst om dingen te verliezen. Zoals bijvoorbeeld onze cultuur, maar wat is dat, onze cultuur. We hebben van nature een angst voor het onbekende, het vreemde. Deze angst wordt op dit moment aangewakkerd.

Niet etniciteit is de oorzaak van criminaliteit en geweld maar armoede en uitsluiting. Als je dat weet is het dan niet logisch dat we niet de vluchteling de schuld geven maar de armoede. We vergeten dat er veel belangen mee spelen en dat er vele mensen baat bij hebben dat er oorlog angst en onrust is. Oorlog is nodig om de wereld economie weer te laten gaan draaien. De wapen industrie, grondstoffen zoals staal, olie en niet te vergeten gas. Het is een herschikking van krachtvelden tussen landen en wereld delen. Maar ook afleiding, afleiding van andere dingen die het gewone leven van mensen slechter maken. 

De verrotte banken sector die maar niet echt aangepakt wordt, pensioenen verdampen waar je bij staat en ze beleggen in dingen die echt niet kunnen, clusterbommen en andere wapenhandel.
Wij als westers land hebben mede veroorzaakt waarom mensen vluchten. Inmiddels al 60 miljoen mensen wereldwijd, verdreven van huis en haard op zoek naar een veilig plek. We gooien bommen op Syrië, we leveren wapens aan Saoedi-Arabië, de vele strijders van IS kweken we zo zelf.

Een oog voor een oog maakt de hele wereld blind
Ik schrik me rot wat ik voor een haat voor bij zie komen, het is dat ik weet waar het vandaan komt dat ik er mee om kan gaan. Rationeel analyseren want als ik alleen op gevoel af moet gaan trek ik dit niet. De vele doden van bomaanslagen, de aanrandingen maar ook de woedende mensen die een gemeente huis belagen. De gevluchte homo's die zelfs hier niet veilig zijn. De tegen spandoeken, de varkenskoppen. Zelfs ons carnavals feestje wordt gebruikt om mensen bang te maken.

Trots
Ineens is alles wat er gebeurt in het teken van, we zouden juist trots moeten zijn op de vele zogenaamde allochtonen die het hier gemaakt hebben, burgemeester van Rotterdam Aboutaleb, cabaretier Nadjib Amhali, rapper Ali B en ook ons Nederlands elftal kent vele nationaliteiten.

En dichter bij onze partij, ons Kamerlid Farshad Bashir, ooit gevlucht voor oorlog ellende.
Nee, we neuzelen over kamervoorzitster Arib met een dubbel paspoort. De politiek zou daar trots op moeten zijn, het voorbeeld van integratie! En zich niet uit moeten laten maken voor nep parlement, laat zien dat je kunt leiden!

We laten ons gebruiken en de haat is dodelijk, maar niet voor diegene die hier baat bij hebben maar voor ons, wij de massa. Uit de grond van mijn hart, laten we samen hier uit komen, laten we samen opstaan en afdwingen dat de politiek de verantwoordelijkheid heeft te zorgen voor alle inwoners van Nederland. Zorg voor stabiliteit en een bestaansbasis zodat de haat geen grip krijgt! Laten we samen werken en niet tegen elkaar.

WE VERGETEN TOCH NIET DAT NIET DE SCHREEUWERS DE MACHT HEBBEN MAAR WIJ, DE MASSA!

Kameraadschappelijk groet van jullie voorzitster,

Patty Hamerslag

Reactie toevoegen

U bent hier