h

Er moet weer bezuinigd worden in Den Bosch

27 oktober 2015

Er moet weer bezuinigd worden in Den Bosch

Foto: SP

Er moet weer bezuinigd worden in Den Bosch en niet zo’n beetje ook: 10 miljoen.

Op een begroting van ruim 500 miljoen lijkt dat misschien niet zo heel veel, maar het grootste gedeelte van die 500 miljoen ligt vast. Daar kunnen wij als gemeente niet aankomen, we zijn er alleen maar een soort doorgeefluik voor. 

We moeten dus flink bezuinigen, vooral omdat het Rijk de ene na de andere maatregel heeft genomen die de gemeentes flink geld kost: het overhevelen van taken als jeugdzorg, thuiszorg etc, zonder het daarbij behorende budget, geld voor uitkeringen geven voor minder mensen dan we mensen in de uitkering hebben en ga zo maar door.

Het rechtse college van Den Bosch lijkt alle cultuur tot Linkse Hobby te hebben bestempeld en zoekt de bezuinigingen vooral daar. Ook veel sociaal beleid kan volgens hen wel een tandje minder en dat terwijl juist daar nog zoveel verbeterd zou kunnen worden.

 Voor ons als SP fractie willen we vooral voorkomen dat deze bezuinigen ten koste gaan van armoedebeleid, de zorg, voorzieningen in wijken e.d.. Dat zal niet mee gaan vallen.  We gaan in ieder geval een tegenbegroting maken waarmee we laten zien dat het ook socialer en beter kan met dat bezuinigen. Volgendekeermeerdaarover.

Cecile Visscher, fractievoorzitter SP Den Bosch

Reactie toevoegen

U bent hier