h

SP en FNV protesteren in Den Bosch tegen bezuinigingen in de zorg

5 juni 2015

SP en FNV protesteren in Den Bosch tegen bezuinigingen in de zorg

Foto: SP

FNV/CNV is in samenwerking met de SP bezig handtekeningen te verzamelen voor een volkspetitie RED DE ZORG. Zaterdag 6 juni wordt er voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis van 14:00 tot 17:00uur handtekeningen verzameld. Mensen worden door de SP getrakteerd met gratis ijs door de IJs-expres. 

Waarom deze volkspetitie?

De regering bezuinigt miljarden op de zorg. Verzorgingshuizen sluiten, ouderen moeten langer thuis blijven wonen en de regering bezuinigt op de thuiszorg. In verpleeghuizen krijgen ouderen minder zorg en aandacht omdat de werkdruk voor medewerkers torenhoog is. Verpleeghuizen krijgen minder geld van de regering om de gewenste zorg te bieden.

Aan de andere kant maken zorgverzekeraars recordwinsten, waarbij de regering ook nog eens bezuinigt op de zorg voor psychiatrische en gehandicapte cliënten.

Afbraak van de zorg

Honderdduizenden mensen zie zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, psychische problemen hebben of een handicap hebben, raken de noodzakelijke zorg kwijt. Tienduizenden mensen die in de zorg werken, verliezen hun baan of inkomen.

Wij roepen de regering op, om te stoppen met de afbraak van de zorg.

Teken ook voor zorg! Met deze petitie roepen de SP en de FNV de regering op om de afbraak van de zorg nu te stoppen. Dit proces is al in gang gezet! De petitie is te vinden onder deze link of in de rechterbalk op onze website.

Reacties

Heel veel succes met je aktie

Reactie toevoegen

U bent hier