h

SP Den Bosch 100% Sociaal

17 september 2014

SP Den Bosch 100% Sociaal

Ter voorbereiding op de komende gemeenteraadsverkiezingen van 19 november vond op 3 september een algemene ledenvergadering van de SP Den Bosch plaats. Op de druk bezochte avond stond het  verkiezingsprogramma “100 % Sociaal” en de lijst met kandidaten centraal.  

“Armoede en uitsluiting zijn de grootste problemen voor deze stad die bestreden moeten worden” aldus fractievoorzitter Cecile Visscher. “Met deze kandidaten hebben we een sterk team om hiermee aan de slag te gaan”.
Op deze avond werd ook Patty Hamerslag gekozen tot bestuursvoorzitter van de afdeling Den Bosch. Zij neemt hiermee het stokje over van Will Vugs.

Met de actieve leden werden verschillende onderwerpen uit het programma besproken. Vanuit de zaal kwamen opmerkingen en ideeën over hoe armoede aan te pakken, wat te doen met de steeds maar toenemende werkeloosheid en schulden. Maar ook de grote veranderingen op het gebied van zorg en jeugdhulpverlening die de mensen te wachten staan kwamen nadrukkelijk aan bod. De SP Den Bosch neemt met dit programma duidelijk een andere politieke keuze. Dus geen overbodig geld naar de bouw van een nieuwe bieb en theater. “Dat geld besteden we liever aan het sociaal houden van deze stad”. Iets wat hard nodig is in een tijd dat er veel bezuinigingen op ons af komen vanuit Den Haag.  Bewoners, buurt en de wijk staan meer centraal en de SP wil investeren in preventie van criminaliteit, armoede en uitsluiting.
Na lijsttrekker Cecile Visscher volgen op de tweede, derde, vierde en vijfde plaats van de kandidatenlijst achtereenvolgens Bram van Boven, Ans Lokhof, Mervin Pinas en Will Vugs. Hiermee is een mooie combinatie gemaakt tussen ervaring en nieuwe jonge volksvertegenwoordigers.
Bram van Boven heeft ervaring als commissielid in Maastricht. Ans Lokhof heeft ervaring met werken voor de FNV en zou als onderwerp voor de raad de zorg op zich gaan nemen. Mervin zou zich o.a. gaan richten op de veiligheid. Hij heeft bestuurlijke ervaring in de landelijke OR van het gevangeniswezen.

Will Vugs maakte na 4 jaar bestuursvoorzittersschap plaats voor de jongere Patty Hamerslag. Patty is nu raadslid in de commissie Ruimte Ordening en Beheer, maar wil zich meer gaan inzetten voor de leden en de afdeling. De komende jaren gaat ze scholingen geven aan de actieve SP’ers en zal ze samen met hen ook de buurten in gaan om te horen wat burgers willen. “Na 6 jaar raadslid te zijn geweest is dit een nieuwe uitdaging waar ik heel veel zin in heb”, zei Patty.

Reactie toevoegen

U bent hier