h

Armoededebat

24 oktober 2013

Armoededebat

Onderstaand een impressie van de avond die op 30 september 2013 plaatsvond.

De zaal was gevuld met ca 200 geïnteresseerden voor het Armoededebat, dat door ons gemeenteraadslid Ellen Pauel georganiseerd was. Het was zelfs zo druk dat mensen buiten moesten wachten, nadeel was dat het door de drukte behoorlijk warm werd in de zaal.

De avond werd geopend door de stadsdichter met een verhaal over de voedselbank en de openstelling bij een van de uitgifte punten.

Daarna was het de beurt aan de genodigden om hun zegje over armoede te doen. De genodigden waren Emiel Roemer (van de SP), Godfried Engbersen, Hans-Martin Don, Joep van Zijl, Auke Blaauwbroek, Frans Koeman en nog enkele ervaringsdeskundigen. Het doel van de avond was om te weten te komen wat er aan armoedebeleid in Den Bosch dient te gaan gebeuren. De debatleider was Rodney Weterings. De gemeenteraad is doende zich een beeld te vormen over wat er dient te gebeuren om armoede aan te gaan pakken in Den Bosch.

Met maar liefst 10 adviezen variërend van: Besteed het geld dat voor armoedebestrijding naar de gemeente komt ook daadwerkelijk aan dit probleem tot: Blijf dit soort avonden houden zodat armoede op de agenda blijft, kon de organisatie huiswaarts keren. Ook de mensen in de zaal konden stellingen voorleggen aan het panel, hiervan werd goed gebruik gemaakt.

Naar aanleiding van het armoededebat is er een in itiatief ontplooid wat er op neer komt dat de SP samen met de PvdA en GL een motie vreemd an de orde van de dag gaan indienen

Met betrekking tot aanscherping  van het armoedebeleid.

Natuurlijk bedanken wij Ellen en met haar natuurlijk alle ingeschakelde familieleden voor het organiseren van deze avond. Iets wat soms niet in de koude kleren gaat zitten.

Reactie toevoegen

U bent hier