h

SP DEN BOSCH vol in de strijd!

2 september 2012

SP DEN BOSCH vol in de strijd!

De SP afdeling in Den Bosch heeft zich goed laten zien op het Kerkpleintje in de stad. Veel mensen zijn benieuwd naar de plannen van de SP. Hoe denkt de SP over de zorg en wie gaat de rekening van de crisis betalen.

kerkplein 2

Cecile Visscher, fractievoorzitter van de plaatstelijke gemeenteraadsfractie, legt uit:’Veel mensen hebben hun zorgen over de zorg en dat is terecht. De laatste jaren is het eigen risico fors gestegen en de basisverzekering verder uitgekleed’. ‘De SP wil het eigen risico zo laag mogelijk houden en de premies inkomensafhankelijk maken, dat is wel zo eerlijk’, zo vervolgt Visscher. ‘De rekening van de crisis wordt bij zieken, ouderen, studenten en de lage inkomens neergelegd’, vult Will Vugs, afdelingsvoorzitter in Den Bosch aan.

kerkplein 3

‘Veel mensen zijn het eens met onze ideeen’, zegt Visscher, ’De beroemde schuursponsjes zijn ook populair, ‘goed om het liberale beleid van de afgelopen jaren weg te poetsen’, aldus Visscher. Veel kinderen willen een ballon hebben en nemen een leuk kinderboek mee. Dat blijkt een mooi moment om met de ouders in gesprek te gaan. Cecile Visscher zegt daarop: ‘Mensen maken zich zorgen over de toekomst. Dat is dan ook de keus op 12 september; gaan we verder op de liberale weg, of slaan we af, de sociale weg in?’
Op de vraag of de peilingen een rol spelen op straat antwoordt Visscher: ‘natuurlijk spreken mensen je daar over aan, maar we zijn optimistisch en zullen blijven knokken totdat allerlaatste peiling, die op 12 september’.

kerkplein 1

U bent hier