h

SP stelt vragen over (Poolse) uitzendkrachten bij Weenergroep

26 augustus 2012

SP stelt vragen over (Poolse) uitzendkrachten bij Weenergroep

De SP Den Bosch heeft meldingen binnengekregen dat er weer (Poolse) uitzendkrachten werkzaam zijn bij Weenergroep.(SW bedrijf)
Aangezien er momenteel 130 mensen op de wachtlijst staan is dit voor de SP reden om hierover weer vragen te stellen.

In juni 2008 heeft de SP vragen gesteld over het feit dat er met enige regelmaat Poolse werknemers werkzaam waren/zijn bij Weenergroep.

Het College heeft hierop geantwoord dat Weenergroep moet kunnen meebewegen met de (piek) vraag van de opdrachtgevers en dat dat niet altijd binnen de capaciteit en werktijden van het WSW personeel mogelijk is. Daar waar de wachtlijst onvoldoende soelaas biedt wordt ( incidenteel) gebruik gemaakt van uitzendkrachten.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Nog steeds ontvangt de SP meldingen dat er (Poolse) uitzendkrachten werkzaam zouden zijn bij Weenergroep. Dit is, met name aan degene op de wachtlijst, niet, althans moeilijk uit te leggen .

Momenteel zouden er (Poolse) uitzendkrachten werken bij de schoonmaakdienst. De SP acht het uitgesloten dat er tussen de 130 personen op de wachtlijst niemand zou zijn die deze werkzaamheden kan verrichten.

Naar aanleiding van bovenstaande heeft de SP de navolgende vragen:

1) Kan het College uitleggen waarom er gebruik wordt gemaakt voor schoonmaakwerkzaamheden van (Poolse) uitzendkrachten (en niet van personen op de wachtlijst)?
2) Is het College bereid om een overzicht ter beschikking te stellen over de periode 2008- heden waarin vermeld wordt:
• voor welk project (Poolse) uitzendkrachten zijn ingezet
• de aard van de werkzaamheden
• het aantal (Poolse) uitzendkrachten
3) Zo nee, waarom niet?

U bent hier