h

Bewoners Mariaoord ( Rosmalen) laten letterlijk van zich horen in de strijd om ‘hun’ bushalte.

31 augustus 2012

Bewoners Mariaoord ( Rosmalen) laten letterlijk van zich horen in de strijd om ‘hun’ bushalte.

Vandaag ,31 augustus 2012 om 12.00 uur komen de bewoners van Mariaoord en SP kandidaat 2e Kamerlid Erik de Vries met de SP-bus aan op het Provinciehuis om ruim 150 enquetes aan de gedeputeerde van Mobiliteit, de heer Ruud van Heugten, te overhandigen.

De bewoners van Mariaoord voeren samen met de SP al jaren actie voor een (reguliere) bushalte op- of vlak voor het terrein van Mariaoord.

De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 800 (!) meter van het terrein van Mariaoord en aan de andere kant van de A59 in “the middle of nowhere”.
Voor de meeste van de bewoners (ook voor het personeel, bezoek en vrijwilligers van Mariaoord) is dit letterlijk en figuurlijk “een brug te ver”. Ook Cello, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, verderop gevestigd in de straat, kampt met hetzelfde probleem. Uiteraard geldt dit ook voor het personeel en bezoekers van het hospice.

In het voorjaar van 2012 is er onder de bewoners, medewerkers, bezoekers en vrijwilligers van Mariaoord, Cello en het hospice een enquete uitgezet . De conclusie van deze, uit meer dan 150 ingevulde enquetes, is dat er op een schaal van 1 tot 10 de uitkomst een 9 was, waardoor de noodzaak en behoefte van de bushalte is aangetoond.

Het argument van de Provincie dat er te weinig animo zou zijn, behoeft bijstelling. De bewoners hopen dat er thans serieus naar hun verzoek wordt gekeken en zij nodigen de gedeputeerde van harte uit om - bij voorkeur met de bus – ter plaatse te komen kijken en het gesprek met hen aan te gaan.

U bent hier