h

Raadpraat maart 2012

30 maart 2012

Raadpraat maart 2012

Elke maand interviewt een van onze rood leden de fractievoorzitter. Dit wordt dan onder de titel Raadpraat opgenomen in de ter Plekke het plaatselijk inlegvel in het maandbald van de SP. De Raadpraat van Maart willen wij u niet onthouden

Vorige maand hebben we het gehad over de wietpas. Cecile: “Het blijkt, na vragen aan de burgemeester, dat eigenlijk helemaal niemand op die pas zit te wachten, uitgezonderd Opstelten en een paar VVD’ers en CDA’ers. Rombouts heeft aangegeven alleen akkoord te zijn gegaan vanwege het extra geld dat hij dan kreeg voor misdaadbestrijding.”

Ook de theaterlocatie is weer aan bod gekomen. Cecile: “Het is nu duidelijk dat het nieuwe theater het Jeroen Boschjaar 2016 toch niet gaat halen, dus de SP is voor uitstellen van de nieuwsbouw, maar dat voorstel zal het waarschijnlijk niet halen. Wij zijn in principe voor een locatie in de binnenstad, behalve als het te duur wordt. Dan is volgens ons het Paleiskwartier een betere optie.”
Daarnaast is het issue van de parkeergarage weer besproken. Cecile: “Het is gebleken dat de stad helemaal niet autoluw wordt en dat het meer dan 40 jaar gaat duren voor de garage rendabel wordt. Dat waren eisen van GroenLinks en ondanks dat die niet worden waargemaakt zijn ze nog steeds voor. Ze hebben hun ware gezicht laten zien.”
“Ook heeft de Raad afgelopen maand een motie aangenomen waarin staat dat de directeur van Brabantstad Culturele Hoofdstad niet meer mag verdienen dan de burgemeester Rombouts. Dat vinden we alsnog te veel, maar meer (of in dit geval minder) zat er helaas niet in.”

Odette Knappers.

U bent hier