h

Drukbezochte discussieavond over randweg van SP

16 maart 2012

Drukbezochte discussieavond over randweg van SP

Donderdag 15 maart organiseerde de Socialistische Partij (SP) in feestcafé Apollo een discussieavond over de toekomstige randweg in Vlijmen. De volle zaal kreeg van Joris Wijffelaars, Bart van den Berk en Kees Gouwy te horen dat er goede alternatieven zijn voor het door de gemeenteraad gekozen tracé. Deze alternatieven verdelen de overlast niet alleen beter, ze lijken ook goedkoper en beter voor het milieu.

Het doel van de avond, het bundelen van krachten om de tunnelvisie van de gemeente Heusden te doorbreken, lijkt een goed startschot te hebben gehad. De initiatiefnemers en bewoners zullen gezamelijk proberen tot één alternatief te komen, wat de Heusdense CDA-fractie graag wil laten doorrekenen door het college. Dit aanbod deed CDA-raadslid Jos Levink, waarmee de SP hartstikke tevreden is. Patty Hamerslag, SP-raadslid in ’s-Hertogenbosch: “Hier maken wij graag gebruik van. Door middel van een actiecomité willen we proberen de Heusdense gemeenteraad te overtuigen dat het besluit dat is genomen, ontzettend voorbarig is. Bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden worden in de procesvorming totaal niet gehoord door het college.”
De avond, geleid door oud-SP-Kamerlid Hans van Leeuwen liet zien dat er onder bewoners van Vlijmen wel degelijk weerstand en onduidelijkheid bestaat over de toekomstige plannen. Na de drie presentaties was er de mogelijkheid tot discussie. Deze barstte dan ook goed los en er kwamen vanuit het publiek vele vragen en opmerkingen, waarop door de drie sprekers gereageerd werd.
Opmerkingen waren er ook over het centrumplan: “Waarom moet het centrum eigenlijk autoluw worden? We wonen tenslotte in een dorp.”, alsdus één van de aanwezigen. Deze en andere opmerkingen gaven een goede aanvulling op het overheersende beeld. De gemeente Heusden moet weer naar zijn inwoners gaan luisteren. Afsluitend zei Hans van Leeuwen: “Bundel uw krachten en voeg het beste uit alle plannen samen. Anders zult u nooit gehoord worden.”

vlijmen 1 vlijmen 2

U bent hier