h

ROOD Den Bosch met kraampje in Provinciehuis

28 januari 2012

ROOD Den Bosch met kraampje in Provinciehuis

Op vrijdag 27 januari vond in het Provinciehuis in Den Bosch de voorronde plaats voor ‘Op weg naar het Lagerhuis’. Negentien Brabantse scholen debatteerden met elkaar in een aantal rondes: iedere keer vielen er scholen af en de winnaars mochten naar de volgende ronde. De winnaar van de Brabantse voorronde komt uiteindelijk in de landelijke finale, die wordt uitgezonden op televisie.

rood provinciehuis den bosch

Er was ook een markt waar kraampjes stonden van politieke jongerenorganisaties (PJO’s). ROOD Den Bosch was er natuurlijk bij: met drie actieve leden! Omdat het ging om een Brabantse voorronde, was er versterking van drie mensen van ROOD Eindhoven. Andere organisaties waren ook vertegenwoordigd: CDJA, Jonge Democraten, Jonge Socialisten en de JOVD. Partijen zonder PJO waren niet uitgenodigd: de kraampjes waren echt bedoeld voor PJO’s. Toch stonden de PVV en 50+ er ook: de PVV zelfs met drie of vier man sterk. Dit zorgde voor de nodige onrust. Namens ROOD Den Bosch zei Merel Stoop hierover: “Als de PVV een jongerenorganisatie zou hebben, dan zijn ze van harte welkom! Helaas is die er niet, dus dan heeft de PVV hier ook niets te zoeken.” Toch werd de PVV gedoogd.

Rond het middaguur verscheen er een cameraploeg van PowNews, samen met interviewer Rutger Castricum. Ze hebben gefilmd hoe de jongeren in debat gingen met de PVV en kwamen ook onze kant op: Rutger Castricum vroeg ons onder andere hoe je aan de kiezers uitlegt dat de SP en de PVV anders zijn en waarom Roemer het zo goed doet. Luuk van Dijk van ROOD Den Bosch: “Eerst is het belangrijk om te vragen hoe de jongeren zichzelf zien, zowel nu als later. Vanuit daar kun je zien wat de verschillen tussen SP en PVV zijn, met name ideologisch.” Jammer genoeg was er niets over ROOD te zien in de uitzending van PowNews. Wel waren we kort te zien in de uitzending van Brabant Nieuws.

foto pow news

Het was een geslaagde dag: de jongeren waren enthousiast over ROOD en de SP. Een stuk of vijf mensen denken er serieus over na om lid te worden, dus die hebben allemaal een aanmeldingskaart meegekregen. Volgend jaar zeker weer!

Bekijk hier het item van Omroep Brabant:
http://www.omroepbrabant.nl

U bent hier