h

Sp Stelt vragen over parkeeroverlast GRAAFSEWIJK.

15 november 2011

Sp Stelt vragen over parkeeroverlast GRAAFSEWIJK.

Op woensdag 9 november jl. heeft de SP een kort buurtonderzoek gedaan in de Graafsewijk.
Onlangs heeft het college van B&W samen met de politie besloten de parkeerplaats aan de Van Grobbendoncklaan gedeeltelijk af te sluiten in verband met overlast van jongeren. Van de 125 bestaande parkeerplaatsen blijven er straks maar 24 over. Deze parkeerplaatsen worden vooral gebruikt door de mensen die gaan kienen in de Broza bingozaal aan de Cypresstraat, waar iedere avond en in de weekenden bingo georganiseerd wordt. In de Graafsbuurt zuid ervaren de bewoners, die in de omgeving van de bingozaal wonen, al een enorme parkeerdruk door de bezoekers van de bingozaal. Bewoners van de buurt kunnen in de avonduren vaak hun auto niet meer kwijt.
Naar aanleiding hiervan stelt de fractie nu schriftelijk de onderstaande vragen aan het college van B&W

stadhuis den bosch

1. Is het college op de hoogte van de enorme parkeerdruk in de omgeving van de bingozaal?
2. Is het college het met de SP eens dat door het sluiten van 101 parkeerplaatsen aan de Van Grobbendoncklaan de parkeerdruk in de Graafsebuurt groter gaat worden? Zo nee, waarom niet?

Bezoekers van de bingo zaal worden op alleen op zondag verleid tot het gebruik maken van deze parkeerplaats door middel van korting op een bingo boekje. Dit terwijl er afgesproken is dat bezoekers op alle dagen zoveel mogelijk gebruik moeten maken van deze parkeerplaats

3. Is het college het met de SP eens dat parkeeroverlast tot een minimum moet worden beperkt? Zo nee, waarom niet?
4. Is het college van plan om het gebruik van de parkeerplaats door bezoekers van bingozaal Broza te bevorderen. Zo ja, hoe?

De parkeerplaatsen worden gesloten vanwege jongeren overlast en vermeende drugshandel. Volgens de politie gebeuren daar dingen die het daglicht niet kunnen verdragen en moet daarom de parkeerplaats afgesloten worden zodat die plek niet meer bereikbaar is met de auto.
De SP is van mening dat door het afsluiten van de parkeerplaats de overlast en handel niet zal afnemen maar zich zal verplaatsen.

5. Is het college het met de laatste stelling van de SP eens? Zo nee, waarom niet?
6. Is het college het met de SP eens dat bij overlast en crimineelgedrag door jongeren gehandhaafd moet worden? Zo nee, waarom niet? Zo ja, is de gemeente van plan dit ook te doen?

.

U bent hier