h

ROOD: MBO-actie deel twee

20 oktober 2011

ROOD: MBO-actie deel twee

Op woensdagmiddag 19 oktober stond Rood Den Bosch weer bij een MBO school met de enquête in het kader van de actie: ‘Het MBO verdient beter’.
Deze keer waren we te vinden bij de locatie aan de Vlijmenseweg van het Koning Willem I College.

Na een uur tijd waren er elf enquêtes ingevuld. Een veel gehoorde klacht was dat er geen of te weinig kluisjes aanwezig zijn. De kluisjes díe er zijn, gaan op een bepaalde tijd open, waardoor je dus genoodzaakt bent je kluis leeg te halen wanneer je naar huis vertrekt. Dit betekent dat studenten nooit spullen op school kunnen laten liggen en dat ze altijd aan het slepen zijn.

Veel studenten kaarten ook aan dat ze aan het begin van hun studie een laptop moeten kopen. Er zijn verder geen eisen aan de laptop (behalve dat ‘ie op Windows moet draaien), maar natuurlijk heeft niet iedere student of ouder daar zomaar geld voor.

ROOD Den Bosch doet naast onderzoek op straat ook onderzoek in de klas. Jihad (sinds kort actief lid van ROOD) heeft vijftien klasgenoten en andere bekenden op het Koning Willem I College ondervraagd, waardoor de teller van het aantal ingevulde enquêtes nu op ± 40 stuks staat!

U bent hier