h

meld klachten over kabelbedrijven

8 september 2011

meld klachten over kabelbedrijven

'Kabelbedrijf Ziggo speelt een smerig spelletje met TV-kijkers die geen digitale televisie hebben. Langzaam wordt het analoge zenderaanbod afgebouwd, zodat kijkers worden gedwongen om een digitale aansluiting te nemen, met de bijbehorende kosten.'

Dat zegt SP-Kamerlid Jasper van Dijk in reactie op het besluit van Ziggo om belangrijke zenders als CNN en BBC niet meer analoog te verstrekken. 'Het minste wat Ziggo kan doen, is het tarief verlagen. Minder zenders betekent immers ook minder kosten.'
Ondanks het feit dat minstens 40 procent van de kijkers nog naar volle tevredenheid gebruik maakt van analoge televisie, is Ziggo begonnen met een uitsterfbeleid van deze voorziening. Hiermee houdt Ziggo zich niet aan de wettelijke taak om een pluriform aanbod te leveren. Om die reden zijn twaalf programmaraden naar het Commissariaat van de Media gestapt. Van Dijk heeft alle begrip voor boze kijkers die ineens geen CNN en BBC meer kunnen ontvangen. In Limburg zijn Duitse zenders geschrapt, terwijl die daar juist veel worden bekeken.
Van Dijk vindt dat minister Van Bijsterveldt garant moet staan voor een betaalbaar en pluriform televisie-aanbod. Kabelbedrijven zoals UPC en Ziggo hebben nu een monopolie op het analoge TV-aanbod. Kijkers hebben maar te slikken wat de kabelaars beslissen en worden vaak met hoge kosten geconfronteerd. Van Dijk wil daarom dat de regering een onafhankelijke klachteninstantie opricht, waar klachten van kijkers serieus in behandeling worden genomen.
Van Dijk roept iedereen op om zijn klachten met kabelbedrijven te melden. De klachten worden later dit jaar gebundeld en aangeboden aan minister Van Bijsterveldt. Mail naar kabelklachten@sp.nl

U bent hier