h

ROOD Den Bosch doet sociaal!

31 augustus 2011

ROOD Den Bosch doet sociaal!

ROOD Den Bosch gaat met een knallende campagne het nieuwe schooljaar in! De landelijke actie “Doe effe sociaal” wordt ook in Den Bosch goed aangepakt, waarbij de ASO van het jaar verkiezing centraal staat.

De verhoudingen in Nederland zijn scheef komen te liggen. De 25% rijkste mensen gaan er op vooruit, terwijl chronisch zieken, gehandicapte jongeren en psychiatrische patiënten er enorm op achteruit gaan. Daarnaast wordt studeren zoveel duurder dat het voor een deel van de mensen zelfs onbetaalbaar wordt. Wij accepteren niet dat dit in ons land gebeurd. Met deze campagne willen we mensen bewust maken van deze scheve verhoudingen en hoe het huidige kabinet dit verergert.
We voeren actie tegen dit soort asociale maatregelen, o.a. door een ASO van het jaar te kiezen. De genomineerden zijn Halbe Zijlstra (VVD) die het onderwijs afbreekt, H enk Kamp (VVD) die gehandicapten in de kou laat staan en Gerd Leers (CDA) die verwesterde jongeren uitzet naar o.a. Afghanistan. Ook kun je een andere ASO nomineren voor deze prijs.
Op woensdag 24 augustus stond ROOD op het station in Den Bosch. Daar kregen we een voorproefje van de stemming onder de Bossche burgers. De stemmen? 6 voor Leers, 20 voor Zijlstra, maar liefst 26 voor Kamp en de overige stemmen gingen naar o.a. Rutte en Wilders.
Heb je ons gemist? Niets aan de hand? Op 8 september staan we op de HBO-intromarkt en krijg je alsnog de kans te stemmen op jouw ASO van het jaar. De exacte locatie van 8 september wordt later bekend gemaakt via Twitter en op deze site.
Voor meer informatie over de actie kun je kijken op www.doeeffesociaal.nl of op de site van ROOD www.rood.sp.nl .

Volg ons op Twitter: http://twitter.com/#!/ROOD_Den_Bosch

Wordt vrienden van ons op Facebook: http://www.facebook.com/rood.denbosch

U bent hier