h

Het plein, Den Haag

27 april 2011

Het plein, Den Haag

Namens ROOD Den Bosch zijn Jeffrey Penning en Odette Knappers op 12 april afgereisd naar Den Haag om deel te nemen aan het protest dat is opgestart door “Studenten in Actie”. In het begin zag het ernaar uit dat er meer politie aanwezig was dan dat er protestanten waren. Dit bleek te liggen aan vervoersproblemen, uiteindelijk stond er een paar honderd man op Het Plein.

De Jonge Socialisten (PvdA) waren ook wel redelijk vertegenwoordigd, hoewel ze wel meer enorme ballonnen dan mensen hadden. Ook enkele Jonge Democraten (D66) konden gespot worden tussen de menigte ROOD-leden.

Er was gezorgd voor borden met slogans als “Studieboete? Oprutte!” en spandoeken met leuzen als “Mark tegen Geert: Houd jij ze dom, dan houd ik ze arm!”

Sjaak Bral praatte de middag met de nodige humor aan elkaar. Het programma was divers: muziek, cabaretiers, FNV jong, mensen van de oppositie en zelfs van de coalitie!

De protestmars rondom het Binnenhof was inspirerend vanwege de creatieve slogans. Deze werden vol enthousiasme overgenomen door de hele groep. Denk hierbij aan “1 2 3 4 5 6 7, waar is onze stufi gebleven?” en “NEE… wij gaan.. de crisis niet betalen!”

De reacties van de toeschouwers waren ook positief, ondanks dat het merendeel van de demonstranten voorzien was van fluitjes en er zelfs een vuvuzela (jawel, een rode) meeliep.

Al met al een zeer geslaagde protestdag waarbij de politie niet op heeft hoeven treden.

Het was tevens een vuurdoop voor ons nieuwste lid Jeffrey: “Ik vond het erg spannend, maar ik voelde me al snel thuis tussen alle ROOD-leden en het positieve publiek.”

Er gaan meer acties komen, ook al is de maatregel van de studieboete nu een jaar uitgesteld. Van dat uitstel moet afstel komen! Kijk op de onderstaande websites voor de meest recente informatie hierover.

Volg ons ook op Twitter: Twitter.com/
Vind ons op Facebook: facebook
Voor informatie over volgende protesten: studentenprotest.nu

U bent hier