h

SP Den Bosch stelt wederom vragen over bushalte Mariaoord

6 maart 2011

SP Den Bosch stelt wederom vragen over bushalte Mariaoord

Op 16 februari 2011 heeft de gemeente haar wensenlijstje m.b.t. het openbaar vervoer in Den Bosch ingediend bij de provincie.
De wens voor (verplaatsing van) de bushalte bij het (afgelegen) terrein van Mariaoord komt echter niet voor op het lijstje.
Raadslid Ellen Pauel heeft hierover vragen gesteld aan het college.

Volgens een brief van het college van 16 februari 2011 is er op 11 januari jl. een ambtelijke bijeenkomst geweest over het OV-exploitatieplan 2010. In dit overleg is door de provincie toegezegd dat gemeenten toch ook dit jaar hun wensen schriftelijk kunnen inbrengen. Diezelfde avond informeerde Wethouder Pauli de commissie ROB dat het dit jaar niet de bedoeling was dat gemeenten een wensenlijstje mochten indienen.(?!)
In diezelfde commissie vergadering geeft de wethouder aan dat het indienen van een wensenlijstje uitvoering van beleid is en daarmee een bevoegdheid van het college. De wethouder geeft ook aan dat als de raad mee wil praten over dit wensenlijstje hij eerst een discussie wil voeren met betrekking tot verantwoordelijkheden van raad en college.

Op 16 februari 2011 heeft de gemeente haar wensenlijstje alsnog bij de provincie ingediend.
Volgens de SP is dit lijstje incompleet. De wens voor (verplaatsing van) de bushalte bij het (afgelegen) terrein van Mariaoord wordt er immers niet op vermeld.

Er rijdt nu weliswaar een buurtbus met een vaste dienstregeling maar deze bus rijdt niet ’s-avonds en in het weekend, gaat niet verder dan station Rosmalen en heeft geen lage instap. Er is dus tot op heden niets wezenlijks veranderd. De behoefte aan een reguliere bushalte is onverminderd aanwezig.

Gezien bovenstaande heeft de SP de navolgende vragen:

1. Waarom is in de commissie ROB op 11 januari 2011 niet de juiste informatie verstrekt door de Wethouder?
( namelijk dat gemeenten alsnog een wensenlijstje mochten indienen).
2. Waarom is de bushalte bij Mariaoord niet in het wensenlijstje opgenomen?
3. Is het College bereid deze bushalte als aanvulling op het wensenlijstje alsnog door te geven aan de provincie?
4. Zo nee, waarom niet?
5. Is het college alsnog bereid toekomstige wensenlijstjes tijdig via bijvoorbeeld een raadsinformatiebrief aan de raad voor te leggen?

U bent hier