h

KAN ER NOG AANGIFTE WORDEN GEDAAN??

22 juli 2010

KAN ER NOG AANGIFTE WORDEN GEDAAN??

Afgelopen weekend vond het festival Hiphop in Duketown plaats in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. De SP heeft vernomen dat een tweetal slachtoffers van een forse mishandeling in dat weekend geen aangifte hebben kunnen doen vanwege een gebrek aan capaciteit bij de politie, veroorzaakt door de (extra) inzet in verband met het festival. Die aangifte kan/kon pas een kleine week later worden opgenomen.

In dat verband hiermee heeft de SP de volgende vragen aan het College gesteld:

1. Kan het College bevestigen dat er met betrekking tot het festival Hiphop in Duketown (extra) politiecapaciteit is ingezet en zo ja, om welke aantallen het gaat?
2. Kan het College tevens aangeven of de (extra) politieambtenaren afkomstig zijn van het korps Brabant-Noord of geheel of gedeeltelijk van andere korpsen?
3. Heeft er met betrekking tot deze (extra) inzet afstemming plaatsgevonden in de zgn. Driehoek? Zo nee, waarom niet?
4. Zo ja, is er in de Driehoek aandacht besteed aan de vraag of er met betrekking tot de overige reguliere politietaken in het weekend van 16 t/m 18 juli 2010 voldoende capaciteit resteerde?
5. Is het College bereid om in de toekomst in de Driehoek meer aandacht te vragen voor het waarborgen van de continuïteit in de reguliere politionele dienstverlening aan de Bossche burgers ingeval van festiviteiten die (extra) politie-inzet vergen?

Wij zijn met de fractie benieuwd naar de antwoorden op deze vragen. Het college heeft hiervoor een periode van 6 weken.

U bent hier