h

Weekendschool De Bollebozen

12 maart 2010

Weekendschool De Bollebozen

Weekendschool De Bollebozen start met het 2e lesblok met als thema: Recht. Een van de initiatiefneemsters is SP raadslid Ellen Pauel.

Weekendschool De Bollebozen start na het thema “Journalistiek” op zondag 14 maart 2010 met het 2e thema “Recht”.

Op zondag 31 januari 2010 opende de Bollebozen haar deuren in de Studiekring,
Hinthamereinde 28 te ’s-Hertogenbosch. Op die dag werd gestart met het lesblok “Journalistiek” . (Eén lesblok bestaat uit 4 zondagen met een vast thema.) In het lesblok “Journalistiek” hebben de 17 kinderen kennis kunnen maken met achtereenvolgens een journalist, een fotografe en een vormgever. Dit heeft geresulteerd in een heuse Weekendschoolkrant. Als afsluiting van dit lesblok was er een excursie naar de studio’s van Omroep Brabant.

Zondag 14 maart 2010 wordt gestart met het 2e lesblok “Recht”. Hiervoor komen verschillende gastdocenten ( professionals die over hun werk vertellen) zoals een medewerker van Buro Halt, een officier van justitie, rechters, een en last but not least de bekende Amsterdamse strafpleiter mr. Bram Moszkowicz. Tevens zullen de kinderen een bezoek brengen aan het politieburo in de Vogelstraat en als afsluiting wordt er door de kinderen een heuse rechtzitting in één van de zittingzalen van het Paleis van Justitie nagespeeld.

Stichting De Bollebozen is een particulier initiatief dat door de Gemeente 's-Hertogenbosch wordt ondersteund, alsmede door de Eiffel Foundation, die ook Weekendscholen in Amsterdam en Eindhoven ondersteunt.
De medewerkers van de Bollebozen zijn bijna allemaal vrijwilligers. Er is nog plaats voor vrijwilligers die op zondag een handje willen helpen.

Voor nadere informatie over het aanmelden van vrijwilligers en gastdocenten,
Ellen Pauel, telefoonnr. 06-81844294.

U bent hier