h

Logeergezinnen van start.

24 februari 2010

Logeergezinnen van start.

Op initiatief van de SP ( Ellen Pauel) en de VVD ( Anneke Schults) start de gemeente het project logeergezinnen per 1 maart 2010. Vanmiddag was de informatiebijeenkomst voor de professionals.

Logeergezinnnen is bedoeld voor kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, maar die niet in het traject van Bureau Jeugdzorg zitten.
Het komt voor dat een gezin tijdelijk niet lekker draait en de zorg voor de kinderen in het gedrang komt. In een dergelijke situatie, waarbij het kind beter tijdelijk ergens anders kan verblijven, kan het project Logeergezinnen uitkomst bieden. Een kind ( of kinderen) wordt dan tijdelijk opgevangen door een logeergezin. Het kind zal in dit gezin, zoveel mogelijk de dagelijkse dingen blijven doen: naar school, de peuterspeelzaal, de sportclub, afspreken met vriendjes enz. In de logeerperiode kan het eigen gezin op adem komen of, onder begeleiding, actie ondernemen waardoor terugkeer van het kind mogelijk wordt.

Verblijf in een logeergezin gebeurt op vrijwillige basis. Met dit initiatief kan worden voorkomen dat problemen escaleren en zwaardere of intensievere hulpverlening noodzakelijk wordt. De logeergezinnen zijn gescreend door Oosterpoort en voldoen
aan de eisen die ook aan pleegouders worden gesteld.

U bent hier