h

Studiereis directeur Weenergroep.

11 juli 2009

Studiereis directeur Weenergroep.

De SP raadsfractie heeft vragen gesteld over de aangekondigde studiereis van de directeur van de Weenersgroep. Deze reis vindt juist plaats in een tijd dat de economische crisis de sociale werkvoorziening ( i.c. Weenergroep) onevenredig zwaar treft. Het werk raakt op en het wordt steeds moeilijker om nieuwe opdrachten binnen te halen. Daarnaast worden detacheringen beƫindigd, tevens is er nog altijd sprake van een behoorlijk(e) (groeiende) wachtlijst. Alle zeilen zouden op deze punten moeten worden bijgezet. In dit jaarlijks uitje van directeuren sociale werkvoorzieningen is het de bedoeling de intercollegiale contacten te bevorderen en het inzicht in de arbeidsmarktparticipatie in andere landen te vergroten.
De SP is van mening dat er verkeerde prioriteiten worden gesteld en heeft dan ook de volgende vragen:
1. Kan het College uitleggen wat een studiereis naar Marokko aan bovengenoemde (Bossche) problematiek zou kunnen bijdragen?
2. Wat staat een schriftelijke, telefonische- of digitale consultatie en/of uitwisseling van (inter)collegiale ervaringen in de weg?
3. Deelt het College de mening dat de directeur van Weenergroep in deze economisch barre tijden (bij nader inzien) zelf de handen aan het stuur van het schip zou moeten houden?
We zijn benieuwd naar de antwoorden.

U bent hier