h

Akkoord over vergoedingen bij renovatieprojecten!

20 december 2007

Akkoord over vergoedingen bij renovatieprojecten!

De Bossche woningcorporaties en het Stedelijk Huurdersplatform (SHP) hebben een akkoord bereikt over de financiële vergoedingen bij renovatieprojecten. De zogenaamde ‘ongemaksvergoeding’ wordt uitgekeerd als de werkzaamheden ernstige overlast voor de huurder tot gevolg hebben.

De hoogte van de ongemaksvergoeding varieert van € 110 per week (met een minimum van € 330) tot € 135 per week (met een minimum van € 405). De afspraken gelden met terugwerkende kracht vanaf 1 mei 2007.
Met het akkoord over de renovatieprojecten kon ook een handtekening worden gezet onder de ‘Samenwerkingsovereenkomst Driepartijenoverleg Wonen’ waarin gemeente, woningcorporaties en het SHP afspraken hebben gemaakt over de wijze waarop zij met elkaar samenwerken. Daarin is ook per onderwerp opgenomen of voor het SHP sprake is van informatierecht, (gekwalificeerd) adviesrecht of overeenstemmingsrecht. De positie van het SHP is daarmee versterkt conform de door gemeente en corporaties al uitgesproken intentie in de prestatieovereenkomst 2005-2010.

U bent hier