h

College geeft fout toe! Raad kan alleen toekijken.

21 juni 2007

College geeft fout toe! Raad kan alleen toekijken.

Fouten maken is menselijk! Ook ik maak fouten, maar er zijn ook fouten die je rustig BLUNDERS kunt noemen. Maar helaas, zijn niet alle blunders terug te draaien.

Wat is het geval. Het college heeft een foutje gemaakt. Het is niet de eerste maar toch. In dit geval gaat het om een omstreden bouwplan. En dat kunnen ze niet meer teruggedraaid krijgen. Althans, niet het college hooguit kunnen de omwonende een bezwaar indienen.
Het college heeft geblunderd bij een bouwvergunning voor een omstreden bouwplan in Orthen! Op de hoek van Orthen en de Hambakenweg wil ontwikkelaar Orthen BV 28 appartementen bouwen. Een gedeelte wordt 4 hoog gebouwd. Orthen BV heeft braaf een bouwvergunning aangevraagd. Doordat er een ambtenaar heeft zitten slapen is er niet binnen de 6 weken na het indienen gereageerd met als gevolg dat de bouwvergunning zonder toetsing aan stedenbouwkundige bepalingen automatisch is verleend. De gemeente heeft geen poot meer om op te staan. Ook het aankopen van het betreffende terrein is niet meer realistisch omdat de eigenaar een belachelijke prijs vraagt voor het perceel.
Middels een brief heeft de gemeente de omwonende laten weten dat ze in gebreke zijn gebleven. Of de omwonende nu zelf even een bezwaar willen indienen.
In het Brabants Dagblad van afgelopen vrijdag lieten buurtbewoners weten dat ze via Comité Dijklint alsnog bezwaar gaan maken. En weet je wat het aller stomste van dit alles is? De omwonende moeten ook nog eens € 16,50 betalen voor enkele kopiën van de bouwtekeningen.
Het verhaal is triest! En wij als gemeenteraad kunnen alleen toekijken.

U bent hier