h

Wet maatschappelijke ondersteuning zorgt voor onrust

28 maart 2007

Wet maatschappelijke ondersteuning zorgt voor onrust

De WMO zorgt voor grote onrust, en niet alleen bij de duizenden verzorgenden die in de thuiszorg werken en hun baan dreigen te verliezen, maar ook bij al diegenen die hulp nodig hebben. En dat verbaast ons niet, want de gevolgen lijken niet mals. Wie hulp wil mag waarschijnlijk een erge hoge eigen bijdrage betalen en zal zijn vertrouwde hulp verliezen. Maar de instellingen moeten de huishoudelijke zorg onder de kostprijs leveren.

De gemeenten kampen nu al met tekorten. In Den Bosch lijken de problemen gelukkig tot nu toe wel mee te vallen.
Maar Den Bosch heeft alles dan ook zoveel mogelijk bij het oude gelaten. Niet uit overtuiging, maar omdat de administratieve rompslomp erg groot was. Bij de SP beginnen de eerste klachten nu echter al binnen te druppelen. Mensen weten namelijk absoluut niet waar ze aan toe zijn.
Het gaat meestal om oudere mensen, die zorg nodig hebben en zelf niet in staat zijn om aan de bel te trekken.
Om snel een beeld te krijgen, voordat het echt klachten begint te regenen, willen we graag van u weten, wat u merkt van de WMO. Wij roepen gemeenten, thuiszorginstellingen, gebruikersorganisaties, individuele gebruikers, enz op om alle (negatieve) effecten te melden. Bel (073 613 44 70) of mail de SP

U bent hier