h

Brabant Wonen erkent fouten bij onderhoud Tweede Hambaken

28 maart 2007

Brabant Wonen erkent fouten bij onderhoud Tweede Hambaken

Vorige week hadden de bewoners van de Tweede Hambaken met de SP een afspraak met Brabant Wonen om over de uitkomsten van het onderzoek n.a.v. het groot onderhoud van hun woningen te praten. Brabant Wonen erkende hierbij dat er veel fout is gegaan. Om de problemen van de bewoners op te lossen worden alle woningen nu door een klusteam bezocht.

Alle schade die door het onderhoud is ontstaan wordt door dat klusteam gerepareerd en als de bewoners zelf al reparaties hebben uitgevoerd, worden hun kosten vergoed. Een vaste vergoeding voor al het geleden ongemak wilde Brabant Wonen echter niet geven. Er is een regeling in de maak, maar tenzij die als ingangsdatum januari 2007 krijgt, zullen de bewoners van de Tweede Hambaken daar geen aanspraak op kunnen maken.

Vanaf eind vorig jaar is er aan 45 woningen in de Tweede Hambaken door Brabant Wonen groot onderhoud gepleegd. N.a.v. berichten van bewoners dat er een slechte afwerking was en heel veel bijkomende schade aan meubilair, vloeren etc. is de SP Den Bosch met een enquête langs de deuren gegaan, daarop kwamen 39 reacties binnen. Het klachtenrapport is bij Brabant Wonen aangeboden wat in deze regeling heeft geresulteerd.

U bent hier