h

'Als je dingen wilt veranderen moet je er zelf aan meewerken'

12 mei 2006

'Als je dingen wilt veranderen moet je er zelf aan meewerken'

Lindsey is 19 jaar en sinds 2 jaar actief voor ROOD. Zij is in contact gekomen met de SP door haar ouders en is al van jongs af aan geïnteresseerd in politiek. Samen met haar vader ging ze folderen en posters plakken tijdens verkiezingen.

lindsey van beers

Wat haar vooral aanspreekt in de SP is dat de partij standvastig is, zichzelf blijft en ondanks alles de eigen mening blijft volgen. En niet te vergeten een actiepartij is! Een van de redenen dat ze gekozen heeft voor de SP en niet voor een andere linkse partij. Het is belangrijk dat er een jongerenpartij is, vindt ze.

Ze vindt het belangrijk om te weten hoe de dingen in elkaar steken en zet zich graag voor anderen in. Ze zit in het tweede jaar van de opleiding voor Sociaal Cultureel Werk. Hiervoor loopt ze stage bij een kinderclub. Het liefst zou ze later gaan werken in een opvoedkamp voor jongeren zodat die een betere toekomst krijgen.

"Als je dingen wilt veranderen moet je er zelf aan meewerken", vindt ze. Vandaar dat ze al voor het tweede jaar op een rij meehelpt met het organiseren van een kindervoetbaltoernooi. Dat is ontstaan om jongeren en kinderen in de buurt met elkaar in contact te brengen om zo de leefbaarheid in de wijk te bevorderen. Voordeel voor Lindsey hierbij is dat ze zelf ook voetbalt!

Enkele speerpunten voor ROOD in Den Bosch zijn voor haar huisvesting voor jongeren en met name voor studenten. De woningen die er zijn, zijn te duur. Verder zouden er nachtbussen ingezet moeten worden zodat je na het stappen veilig naar huis kunt. Een discotheek erbij zou ook fijn zijn.
Het liefst zou ze zien dat de afdeling er wat mensen bij krijgt. Het eerste wat ze dan zou doen is een avond beleggen en nee, niet om de hele avond te discussieren, maar om een ludieke actie te bedenken. "Vooral de landelijke actie tegen dierproeven sprak mij erg aan. Het is vooral belangrijk om mensen bewust te maken", zegt ze.
Politieke ambities zoals zitting nemen in de gemeenteraad heeft ze niet. Liever je op een andere manier inzetten zoals het voeren van een actie of je actief inzetten voor een goed doel zoals Greenpeace of Amnesty International.

Als laatste wil Lindsey de jongeren in Den Bosch oproepen zich aan te melden bij ROOD om samen actie kunnen gaan voeren! Als je geïnteresseerd bent stuur dan een mailtje naar:
ROOD Den Bosch

U bent hier