h

In stille armoede

7 februari 2006

In stille armoede

Zo rond de jaarwisseling, bij de start van het nieuwe jaar is het noodzakelijk om eens stil te staan bij de allerarmsten in onze maatschappij.
De mensen die in extreme armoede leven en daardoor gezien worden als mensen met weinig of geen sociale status.

In november hebben wij een toneelvoorstelling bijgewoond : ”Maria, moeder van altijd durende bijstand”. Deze werd opgevoerd in de Brede Bossche school “De Hambaken”. Een enorm indrukwekkende voorstelling die werd opgevoerd door 6 vrouwen, die vanaf hun geboorte in maatschappelijke achterstand leven, “in stille armoede”. Door mee te spelen in dit toneelstuk hebben deze vrouwen een andere wending aan hun leven gegeven en ontdekt waar hun kracht schuilt.

In de huidige tijd komt armoede voor steeds meer mensen dichterbij, zelfs Den Bosch heeft al een voedselbank. Daarom zal deze voorstelling veel mensen aanspreken en is het zeker voor SP-leden een aanrader!
Na de voorstelling was er gelegenheid om na te praten met regisseur, toneelspelers en publiek.

Op 9 februari 2006 zal deze voorstelling ook in de BBS “de Graaf” (Graafsewijk) gehouden worden. De toegang is vrij, maar reserveer wel vanwege een beperkt aantal plaatsen. Info en plaatsbespreking: Wijkwinkel de Klepel, het Wielsem 1, telefoon (073) 642 11 00.

Johan en Trudy van Beers

U bent hier