h

Verslag bezoek raadsvergadering

16 september 2005

Verslag bezoek raadsvergadering

Omdat ik binnen de SP zoveel mogelijk werk onbevangen en zonder voorkennis wilde doen, heb ik heel lang geen gemeenteraadsvergaderingen bezocht! Dit, om alles met een open en onbevangen blik te kunnen benaderen. Maar omdat er gisteren (13 september) veel belangrijke punten werden behandeld ben ik maar eens gaan kijken hoe het er aan toe gaat!

Bij binnenkomst word ik warm onthaald door ons ontvangstcomité Nico, Cecile en Will. Na een rondleiding door het bestuurscentrum drinken we nog even snel een kop koffie en dan vlug naar de raadszaal. Daar ontvang ik een agenda met een plattegrond zodat ik gelijk kan zien wie waar zit, welke partij ze vertegenwoordigen en dit allemaal met naam, toenaam en foto. De agenda wordt vervolgens vastgesteld er worden wat punten geschrapt, bijgeplaatst en naar voren geschoven.

bestuurscentrum

En dan begint het! Vliegensvlug worden er voorstellen akkoord verklaard om discussie ruimte over te houden betreffende de skaters, Boschveld en de invulling van de markt!
De discussie over sloop Boschveld laait behoorlijk op, en ik kom maar weer eens tot de conclusie dat sommige mensen uit verschillende partijen niet naar anderen luisteren en zichzelf erg graag horen praten, waardoor ik steeds vaker de neiging kreeg om mijzelf er eens flink mee te gaan bemoeien, om zo de coalitie eens flink wakker te schudden! Wellicht volgend jaar.

Nog even een schouderklopje!! Nico, Will en Cecile jullie zijn goed opgekomen voor de belangen van Boschveld, het heeft echter niet mogen baten!
Daarom hoop ik op een flinke opkomst tijdens de volgende gemeenteraadsverkiezingen zodat we als SP met nog meer mensen in de raad terecht komen. En dan kunnen we wellicht als SP wel voor een ander beleid zorgen.

Jolanda van Osch - van den Wildenberg

U bent hier