h

MELDPUNT Wet Maatschappelijke Ondersteuning Noordoost Brabant

28 februari 2013

MELDPUNT Wet Maatschappelijke Ondersteuning Noordoost Brabant

Problemen met het verkrijgen van Thuiszorg!
Is uw eigen bijdrage plotseling hoger!
Moet U voor voorzieningen nu bij betalen!
Is het voor U onduidelijk waar U recht op hebt!
Hebt U klachten over de WMO maatregelingen!

MELD HET!

Vertel ons uw ervaringen met de WMO

De komende periode wordt er in de verschillende gemeente van Noord Oost Brabant flink bezuinigd op het terrein van maatschappelijke ondersteuning. Onder het mom van eigen kracht en meer eigen verantwoordelijkheid wordt er fors gesneden in de zorgverlening, individuele hulpmiddelen en vervoersvoorzieningen voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Ook wordt er voor voorzieningen- en hulpaanbod een eigen bijdrage gevraagd. De SP wil graag weten wat de gevolgen hiervan zijn voor de mensen die gebruik maken van deze voorzieningen.

In 2012 is er begonnen met het vragen van een eigen bijdrage voor voorzieningen, zoals scootmobiels en trapliften en zijn een aantal individuele voorzieningen ondergebracht bij de algemene gebruikelijke voorzieningen, zoals douche beugels, verhoogde wc pot. Ook deze voorzieningen moeten nu zelf betaald en geïnstalleerd worden.

De SP is hierom een WMO meldpunt gestart, waarbij gebruikers van de WMO voorzieningen hun ervaringen en klachten kunnen melden. Wij zijn benieuwd hoe de genomen maatregelen uitpakken in de praktijk voor de inwoners die afhankelijk zijn van de WMO voorzieningen. De SP heeft hierover al veel vragen en klachten ontvangen. Op deze manier brengen wij de praktijk in de politiek. Uit de resultaten gaan we ook conclusies trekken en kunnen we de discussie gaan voeren in de gemeenteraden.

De SP afdelingen van Noordoost Brabant hebben besloten om bij deze enquête den handen ineen te slaan. Dit omdat de verschillende gemeente samenwerken op het gebied van WMO. Ze maken regionale beleidsafspraken.

Om helder te krijgen welke concrete problemen er zijn of komen, willen we U vragen om deze lijst in te vullen. We willen de onderzoeksresultaten graag gebruiken in de discussie over de gevolgen van de WMO maatregelen
U kunt de vragen op internet invullen via:
www.WMO-NOBrabant.nl.
U komt dan uit op de site van de afdeling Cuijk bij het invulformulier, welke we centraal gebruiken voor het digitaal invullen.

U bent hier